Avstralski mladenič navdušil, v zameno dobil dolgoročno pogodbo

Avtomoto 20. Sep 202314:31 0 komentarjev
Oscar Piastri
Foto: Profimedia

Ekipa McLaren je sporočila, da bo Oscar Piastri, ki se je oranžnim pridružil z začetkom te sezone, njihov član ostal vse do konca leta 2026. 22-letni Avstralec je v prvi sezoni zaenkrat najvišje končal na četrtem mestu, ki ga je osvojil v začetku julija v Silverstonu.

Oscar Piastri je imel pogodbo z McLarnom podpisano tudi za prihodnje leto, a so se pri moštvu iz Wokinga odločili, da si usluge Avstralca zagotovijo še bolj dolgoročno. Z 22-letnim novincem, ki je na dozdajšnjih 15 dirkah zbral 42 točk, s katerimi trenutno zaseda 11. mesto v skupnem seštevku, so podaljšali pogodbo vse do konca leta 2026.

Piastri je najboljši rezultat v letošnji sezoni dosegel na sobotni sprinterski preizkušnji v Belgiji, ko je končal na tretjem mestu. Na ‘pravi’ dirki pa je do zdaj najvišje končal julija v Veliki Britaniji, ko mu je na četrtem mestu malo zmanjkalo do zmagovalnega odra. Navdušil je tudi na zadnji dirki v Singapurju, ko se je s 17. startnega mesta prebil vse do sedmega.

“Fantastično je, da je z ekipo podpisal večletno podaljšanje. Oscar predstavlja pomemben člen McLarna, ves čas pa nas navdušuje s svojim dirkanjem, delovno etiko in odnosom, zato je bila ta odločitev zelo enostavna. Dokazal je, da je ključen kamenček v mozaiku, briljantno je, da smo skupaj v tej zgodbi, ko smo samozavestni, da bomo v prihodnosti spet osvajali prvenstva. Veselim se skupnega potovanja,” je ob tem dejal vodja moštva Andrea Stella, predsednik McLarna Zak Brown pa je dodal: “Izjemno smo veseli, da smo podaljšali partnerstvo. Res je neverjeten talent ter dodana vrednost naše ekipe. Super je, da bomo skupaj tudi na dolgi rok.”

“Navdušen sem, da podaljšujemo naše sodelovanje. Želim se boriti v ospredju, vidim, da ima tudi ekipa enako vizijo. Temelji za to pa so že položeni. Dobrodošlica, ki sem jo dobil v začetku leta, in odnos, ki smo ga zgradili, mi dajeta občutek doma. Počutim se cenjenega, zato tudi meni ni bilo težko reči ja,” pa je dodal Piastri.

McLaren bo z nespremenjenim dvojcem tako poleg letošnje sezone nastopal vsaj še dve leti, prvemu dirkaču papaje Landu Norrisu pogodba poteče konec leta 2025.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!