Nemci imajo novega selektorja

Nogomet 20. Sep 202310:47 1 komentar
FOTO: Guliverimages.

Po poročanju številnih nemških medijev bo nemška nogometno reprezentanco vodil Julian Nagelsmann. Šestintridesetletnik bo pred zelo zahtevnim izzivom, saj Nemci prihodnje leto gostijo evropsko prvenstvo.

Nekdanji trener Bayerna iz Münchna bo na mesec zaslužil kar 400.000 evrov, kar je tudi za Nemško nogometno zvezo precejšen zalogaj, a olajševalno okoliščino predstavlja dejstvo, da bavarski velikan za novega selektorja ne bo terjal odškodnine. Nemški prvak je Nagelsmanna odpustil marca 2023, a imel s 36-letnikom sklenjen dogovor do leta 2026. Pogodbo je Bayern sedaj prekinil in svojemu nekdanjemu trenerju omogočil, da zasede položaj nemškega selektorja.

Nagelsmann bo na klopi nemške vrste zamenjal Hansija Flicka, ki je službo izgubil 10. septembra po visokem in nenadejanem porazu proti Japonski z 1:4. Nemci so tudi sicer imeli pod Flickom porazno statistiko, saj so na 17 obračunih vpisali le štiri zmage.

Kriza Nemčije se sicer vleče že vse od svetovnega prvenstva v Katarju, na katerem so izpadli že po skupinskem delu tekmovanja, letos pa zabeležili le dve zmagi. Alarmi na Nemški nogometni zvezi zvonijo še toliko glasneje, saj si Nemčija kot gostiteljica naslednjega evropskega prvenstva nove blamaže na velikem tekmovanju ne sme dovoliti.

“Nagelsmann je zagotovo dober trener in oseba,” je za Deutsche Welle po zmagi nad Francijo pred tednom dni dejal nemški reprezentant Leroy Sane. “Seveda bi z veseljem znova sodeloval z njim. Mislim, da naslednji selektor nima kaj za izgubiti, saj v zadnjem obdobju nismo bili v najboljši formi.”

Nagelsmann naj bi na klopi štirikratnih svetovnih prvakov debitiral 14. oktobra, ko jih čaka gostovanje v Connecticutu proti ZDA, štiri dni pozneje pa se bodo pomerili še proti Mehičanom v Filadelfiji.