Porsche in Red Bull ostala na nasprotnih bregovih

Avtomoto 9. Sep 202213:43
Delite:
Foto: Guliverimage

Napovedano sodelovanja med moštvom formule ena Red Bull Racing in Porschejem od leta 2026 naprej je padlo v vodo. Obe strani se namreč nista uspeli dogovoriti glede delitve deleža v skupni ekipi.

Porsche je želel povsem enakopravno partnerstvo z avstrijskim moštvom, a naletel na zavrnitev. “Ideja je bila, da bi sodelovali povsem izenačeni, kar bi vključevalo tako partnerstvo pri izdelavi motorja kot tudi v ekipi. Tega nam ni uspelo doseči. Spremembe regulacij v tej dirkaški seriji kljub temu ostajajo mikavne za Porsche, zato bomo še naprej spremljali položaj,” se glasi uradna izjava za javnost s strani nemškega proizvajalca prestižnih avtomobilov.

Nemci so želeli postati delni lastniki Red Bulla ter tako pridobiti tudi vpliv na odločitve moštva, a so Avstrijci želeli ohraniti popolno neodvisnost. Po pogovorih so ocenili, da kompromisa ne bodo uspeli doseči.

Za vstop v F1 se še naprej zanima tudi Porschejevo sestrsko podjetje Audi. Uradno naj bi le proizvajali pogonske sklope, a se pričakuje, da bodo prevzeli Sauber in postali samostojna ekipa formule ena. Sauber Motorsport AG sicer od leta 2019 upravlja z moštvom Alfa Romeo F1 Team Orlen.

Že ta konec tedna je sicer na sporedu 16. dirka letošnje sezone – VN Italije. V Monzi praznujejo 100. obletnico dirkališča, medtem ko Ferrari 75 let delovanja podjetja iz Maranella.

Komentari

Vaš komentar