S 15. startnega položaja do zmage na sprinterski preizkušnji

Brad Binder; FOTO: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Voznik KTM Racinga Brad Binder je zmagovalec druge sprinterske preizkušnje letošnje sezone v kraljevskem razredu motociklistov, MotoGP. Južnoafričan je na VN Argentine do prvega mesta napredoval s 15. startne pozicije.

Za Binderja je to prva zmaga v kraljevskem razredu po predlanski sezoni, ko si je konkurenco pokoril na VN Avstrije.

Slavil je 72 tisočink sekunde pred Marcom Bezzechijem (VR46 Team), na tretjo stopničko zmagovalnega odra je stopil moštveni kolega slednjega, še en Italijan Luca Marini. Binder se je tekom sprinterske dirke fantastično prebijal v ospredje, vodstvo pa prevzel že v tretjem krogu. Do takrat sta se v ospredju na čelu menjavala Alex Marquez (Gresini Racing) in Franco Morbidelli (Yamaha), ogrožal pa ju je tudi Marini.

“Presenetil sem samega sebe. Uspel mi je super start, odlično sem se znašel v gneči in v ospredje prišel po zunanji strani. Nato sem stopnjeval ritem, prišel do vodstva, nato pa si rekel: v redu, zdaj, ko sem tukaj, se bom boril kot lev. Prednost sem zadržal, čeprav je bil Bezzecchi na koncu močnejši. Od včeraj smo naredili neverjetno velik korak. Danes je bil motocikel naravnost popoln,” je svoje dirkanje opisal zmagovalec.

Bezzechi je Binderja v zadnjem krogu skušal dohiteti in prehiteti, a mu je zmanjkalo časa. S četrtim mestom se je moral zadovoljiti Morbidelli, peti je bil na koncu Marquez, sicer lastnik prvega štartnega položaja. Glavna dirka za VN Argentine v kraljevskem razredu se bo odvila jutri ob 19. uri.