Ferrari v zadnjem krogu preprečil dvojno zmago Red Bulla (VIDEO)

Avtomoto 19. Nov 20238:15 4 komentarji

Še predzadnjič v letošnji sezoni so zahrumeli motorji formule ena. Na sporedu je bila 21. dirka sezone in 1100. dirka v moderni Formuli 1. Famozna Velika nagrada Las Vegasa se je zaključila po okusu pravih sladokuscev motornega športa. Čeprav je s prvega mesta startal Ferrarijev dirkač Charles Leclerc in večji del dirke vodil, sta ga nekaj krogov pred koncem prehitela oba člana najmočnejšega moštva letošnje sezone. Monačan je uspel v zadnjih zavojih vendarle "skočiti" pred Sergia Pereza, zmage pa se veseli Max Verstappen.

Pred dirko v ameriški zvezni državi Nevada je bilo o dogajanju na in ob ulični stezi, katere del je tudi znameniti Las Vegas Strip, prelitega veliko črnila.

Težave s pokrovi odtočnih kanalov, popravila proge, prazne tribune in posledične tožbe so zadeve, ki bodo verjetno v prihodnje bolj zaznamovali dirko po ulicah igralniške meke.

Dirko samo je odločilo zadnjih 15 krogov, v katerih Charles Leclerc ni uspel zadržati naleta obeh Red Bullov.

Najprej ga je petnajst krogov pred ciljem prehitel Sergio Perez, Monačan je vrnil udarec in ga prehitel, a nato je pred njega “skočil” Max Verastappen, ki se do cilja ni več oziral. Ferrari je na enem izmed ovinkov, kjer je potrebno močno zavirati predse spustil še Pereza, a ga potem le nekaj ovinkov pred ciljem prehitel.

Od četrtega do desetega mesta so se zvrstili Esteban Ocon, Lance Stroll, Carlos Sainz ml., Lewis Hamilton, George Russell, Fernando Alonso in Oscar Piastry, ki je mimogrede štartal šele kot 18. in že v prvih nekaj krogih pridobil deset mest.

Verstappen je letos dobil vse tri dirke na tleh ZDA. “Počistil” je Miami, Austin in zdaj še Las Vegas.

Sezono je močno zaznamoval Verstappen, ki je zmagal na kar 18 dirkah, dve je prispeval moštveni kolega Perez. Zadnjo dirko leta bo prihodnjo nedeljo gostil Abu Dhabi v Združenih arabskih Emiratih.

VN Las Vegasa (V ŽIVO)