Prvaki zanesljivi, New England brez Newtona nemočen

NFL 6. Okt 20208:37 > 8:38
Rob Carr/Getty Images

Aktualni prvak Lige NFL Kansas City Chiefs so s 26:10 premagali New England Patriots in v 4. tednu prišli še do četrte zmage.

Kansas je imel na papirju lahko delo, saj je New England tekmo začel brez podajalca Cama Newtona, ki je manjkal zaradi pozitivnega testa na koronavirus. Ob tem so imeli pri New Englandu še nekaj težav s prevozom.

Pri Patsih je položaj podajalca zasedel 40-letni Brian Hoyer, ki ni imel dobrega večera. Vrgel je presteženo žogo, uspešnost podaj pa je bila 15/24, hkrati pa je žogo še dvakrat izgubil, ko bi lahko New England streljal na gol.

Domači napad se je ogrel v drugem delu, ko je Patrick Mahomes vrgel dve podaji za zadetek, izid tekme pa je osem minut pred koncem po prestreženi podaji postavil Tyrann Mathieu.

Z zmago je Kansas pri 13 zaporednih zmagah.

Na zadnji tekmi 4. tedna je Green Bay s 30:16 premagal Atlanto. Aaron Rodgers je podal za štiri zadetke, kar šestkrat pa je uspešno podal Robertu Tonyanu, ki je sicer dosegel tri zadetke.

Packersi na začetku sezone blestijo, saj so na vseh prvih štirih tekmah dosegli vsaj 30 točk, kar jim je uspelo prvič v zgodovini franšize.