Znan datum začetka nove sezone lige NFL

Ameriški nogomet 13. Maj 202113:49 0 komentarjev
Patrick Smith/Getty Images
Patrick Smith/Getty Images

Novo sezono lige NFL bodo aktualni prvaki Tampa Bay Buccaneers odprli s tekmo proti Dallas Cowboys. Tudi v novi sezoni pa boste lahko prenose tekem spremljali na Sportklubu.

Brady in druščina bodo tekmo v Teksasu igrali v četrtek, 9. septembra s pričetkom ob 20.20 po lokalnem času oziroma ob 02.20 po slovenskem.

Obeta se nam zanimivo srečanje med Bradyem in igralcem Dallasa Dakom Prescottom, ki se vrača po daljšem premoru. V petem krogu prejšnje sezone si je 27-letni Prescott poškodoval gleženj, do konca prvenstva pa ni več zaigral. Dallas Cowboys imajo sicer za sabo precej skromno leto, ki so ga končali s šestimi zmagami in desetimi porazi.

Na drugi strani so pri Tampa Bay Buccaneers preteklo sezono kronali z naslovom prvaka. Za moštvo iz Floride je bilo najpomembneje, da so uspeli zadržati vseh 22 igralcev, ki so bili pomemben člen pri osvojitvi Lombardijeve lovorike. Vse igralce je uspelo po osvojitvi naslova zadržati zgolj še pri Oakland Raiders leta 1977.

Po danes objavljenem koledarju se bo redni del končal 9. januarja 2022, veliki finale – 56. Superbowl – pa je predviden 13. februarja v Los Angelesu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!