V ligi NFL prva temnopolta predsednica

Ameriški nogomet 8. Jul 20228:40 > 10:42 0 komentarjev
Foto: AP Photo/John Locher

Ameriški klub profesionalnega nogometa Las Vegas Raiders bo kot predsednica vodila Sandra Douglass Morgan, ki je postala prva temnopolta ženska na čelu katere od ekip v severnoameriški ligi NFL, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pred sprejetjem funkcije pri Raiders je bila Morganova podpredsednica lasvegaškega odbora za gostitelje super bowla, med letoma 2019 in 2021 pa je bila predsednica nadzornega odbora za igre na srečo v Nevadi. Delala je tudi kot mestna odvetnica v Las Vegasu in odvetnica za MGM International.

“Zame je edinstvena čast pridružiti se ekipi Raiders v enem najbolj odločilnih obdobij v zgodovini kluba,” je v izjavi za javnost dejala Morganova.

Raiders so se iz Oaklanda v prestolnico igralništva preselili leta 2020, že vrsto let pa skrbijo za zgodovinske odločitve v NFL. Tako so leta 1979 kot prvi najeli trenerja latinskega porekla, deset let kasneje pa tudi prvega temnopoltega glavnega trenerja.

“Prihod te ekipe v Las Vegas je prinesel novo energijo in priložnosti, o katerih nismo niti sanjali,” je dejala nova predsednica Raidersv: “Veselim se, da bom integriteto, duh in zavezanost k odličnosti te ekipe prenesla na vse veje te organizacije.”

V manj kot letu dni je prišlo do dveh menjav na čelu Raiders, potem ko so maja lastniki odpustili vršilca dolžnosti predsednika Dana Ventrella. Slednji pa je nadomestil Marca Badaina, ki je odstopil s položaja julija lani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!