Forbes:Najbolje plačani športniki v tem desetletju so..

Tom Pennington/Getty Images

Ameriški časopis Forbes je objavil seznam športnikov, ki so največ zaslužili v zadnjem desetletju. V skladu s svojim izgledom in lastnim "bahanjem" je najvišje na tej lestvici boksar Floyd Mayweather.

Forbes je ameriški poslovni časopis, ki obstaja že več kot 102 leti. V zaključku leta 2019 in ob zaključku tega desetletja je ugledni ameriški časopis objavil seznam športnikov, ki so v tem desetletju (med leti 2010 in 2019) zaslužili največ.

Prvo mesto je nekako po pričakovanjih pripadlo boksarju Floydu Mayweatherju, ki se je s tem uspehom pohvalil tudi sam na svojih socialnih omrežjih, tako kot se tudi rad pohvali s svojo “neomejeno” goro denarja. Američan naj bi v tem obdobju zaslužil 915 ameriških dolarjev.

Na drugem mestu sledi eden najboljših nogometašev vseh časov Cristiano Ronaldo, ki je v žep pospravil 800 milijonov dolarjev. Tik za njim je njegov glavni konkurent na zelenicah Leo Messi s 750 milijoni.

Četro mesto pripada prav tako Američanu in sicer zvezdniku lige NBA LeBronu Jamesu, ki se je ustavil pri številki 680 milijonov. Prvo peterico pa zaokrožuje tenisač Roger Federer in sicer s 640 milijoni.

Christian Petersen/Getty Images

Šesti je golfist Tiger Woods (615 milijonov), sedmi Phil Mickelson (480 milijonov), osmi je boksar Manny Pacquiao (435 milijonov), deveti Kevin Durant (425 milijonov) in deseti večkratni svetovni prvak v Formuli 1 Lewis Hamilton (400 milijonov).