Trump o Hendryjevem povratku: Vsaka zmaga bo presenečenje

Drugi športi 25. Feb 202117:04 0 komentarjev
Michael Regan/Getty Images

V svetu snookerja se trenutno največ govori o povratku legendarnega Stephena Hendryja, ki bo prihodnji teden zaigral na turnirju Gibraltar Open. Povratek enega izmed najboljših igralcev v zgodovini je pokomentiral trenutno najboljši igralec na svetu Judd Trump, ki od Hendryja ne pričakuje veliko, saj se mu zdi, da povratka med najboljše ne jemlje dovolj resno.

Hendry se med elito vrača na turnirju Gibraltar Open, saj je zaradi napake pri internetni prijavi ostal brez nastopa na turnirju v Walesu.

Gre za čuden povratek. Ne vem, če bo vse skupaj vzel resno, ali gre samo za zabavo. V vsakem primeru pa se je po tako dolgem premoru težko vrniti. Vsaka njegova zmaga bo zame presenečenje,” je ostro povedal Judd Trump in v pogovoru za britanski Eurosport dodal:

Mislim, da se je nivo igre v času po njegovi upokojitvi pošteno dvignil. Že v času njegove kariere mu je bilo veliko težje igrati, ko so v karavano prišli Ronnie O’SullivanJohn Higgins in Mark Williams.

Hendry (52) je snooker profesionalno igral med letoma 1985 in 2012. Še vedno velja za enega najboljših igralcev v zgodovini tega športa. Je sedemkratni svetovni prvak, kar ga na večni lestvici še vedno uvršča na sam vrh. Od upokojitve naprej je v glavnem opravljal vlogo strokovnega komentatorja v britanskih medijih.

Trump je predstavnik novega vala snooker igralcev. 31-letnik je leta 2019 osvojil naslov svetovnega prvaka, navkljub mladosti pa je slavil na kar 21 rangiranih turnirjih. Na vrhu svetovne lestvice je od avgusta 2019 naprej.