Slovenski vaterpolisti za začetek EP proti Madžarom

Drugi športi 29. Avg 20227:52
Delite:
Foto: Uroš Skaza

V Splitu na evropskem prvenstvu prvi nastop čaka tudi slovensko vaterpolsko reprezentanco, ki se bo v skupini D ob 14. uri pomerila z Madžarsko. Izraziti favoriti so vzhodni sosedi, zato bo tekma za varovance selektorja Krištofa Štromajerja zadnji test in generalka za sredino tekmo z Izraelom, ki bo odločala o preboju v osmino finala.

Slovenski vaterpolisti se na evropska prvenstva vračajo po 16 letih in nastopu v Beogradu. Pri tem so imeli tokrat tudi kanček sreče, saj so prejeli vabilo, potem ko je Evropska plavalna zveza zaradi vojne v Ukrajini z EP izključila Rusijo in Belorusijo. Po drugi strani pa so si vaterpolisti EP tudi priborili, saj so vabilo dobili kot najboljša tretjeuvrščena ekipa v kvalifikacijah.

Zadnji test proti Primorju so vaterpolisti v četrtek na Reki izgubili, a je strokovni štab dobil pomembne informacije o potrebnih korekcijah. Še bolj pomemben bo ponedeljek, ko bodo trenerji podrobno spremljali tekmo Srbije in Izraela in skušali najti šibke točke v ekipi iz obljubljene dežele. Izraelci namreč vsaj za slovenski tabor veljajo za veliko neznanko.

A prvi tekmec bodo branilci naslova Madžari. Ti so zanesljivo željni uspeha, potem ko so pred dvema mesecema na svetovnem prvenstvu ostali brez odličja. “To, da so Madžari ostali brez kolajne, za nas ni dober podatek, saj bodo zdaj želeli v Splitu dokazati, da še vedno sodijo med najboljše evropske ekipe. Vemo, da ima Madžarska tako kakovosten bazen igralcev, da se jim niti kakšna poškodba ne pozna. Verjetno bodo ti, ki bodo igrali na EP, imeli še več motiva od tistih, ki so že dolgo v reprezentanci,” v zvezi s tem napoveduje selektor Štromajer, ki od svojih igralcev v prvi vrsti pričakuje borben pristop.

Kot rečeno, pa bo ključna tekma z Izraelom. Prvouvrščene ekipe skupinskega dela tekmovanja se bodo namreč neposredno uvrstile v četrtfinale, drugo- in tretjeuvrščene ekipe čaka osmina finala oziroma repasaž, medtem ko bodo četrtouvrščene ekipe nadaljevale tekmovanje z bojem od 13. do 16. mesta.

Split: evropsko prvenstvo:

Ponedeljek, 29. avgust:

14.00 Slovenija – Madžarska

Komentari

Vaš komentar