Fury in prihodnost: O boksu ne razmišljam

Drugi športi 15. Okt 20218:59 0 komentarjev
Tyson Fury
Foto: AP Photo/Chase Stevens

Tyson Fury je minuli konec tedna drugič premagal Deontayja Wilderja, sklenil trilogijo z "bronastim bombarderjem" in ubranil naslov svetovnega prvaka po verziji WBC. Kakšen bo naslednji korak Britanca?

Najbolj logično bi bilo, da se Tyson Fury pomeri z Oleksandrom Usykom, boksarjem, ki ima v svoji lasti preostal tri pasove najpomembnejših federacij v svetovnem boksu. A stvari v boksu niso niti približno tako enostavne, še manj pa logične.

Usyk mora po klavzuli Anthonyju Joshuii ponuditi možnost povratnega dvoboja, kar močno zaplete nastali položaj. Namesto, da bi se pomeril z Ukrajincem, mora Fury poiskati primerno zamenjavo. Največkrat se omenja Dillian Whyte, ki ga konec meseca čaka švedski velikan Otto Wallin.

Čeprav Fury še zdaleč ni prisiljen v hitre in morebitne nepremišljene odločitve, je v tem trenutku več kot očitno daleč od kakršnekoli odločitve o nadaljevanju kariere.

“Ne vem, kaj se bo zgodilo. V pogodbi mi je ostala še ena borba s Top Rank in ESPN, moram videti, kaj bom storil. Trenutno sploh ne razmišljam o boksu in ne vem, koliko borb mi je še ostalo. Nisem prepričan, ali se moram sploh še boriti. Trenutno imam motivacijo, da zjutraj ustanem, opravim trening in uživam v dnevu. Nimam ciljev v boksu, naredil sem svoje in osvojil vse. Edini sem, ki mu je to uspelo v tej eri,” je Fury v pogovoru za The Telegraph svojo prihodnost zavil v še dodatno tančico skrivnosti …