Kegljačem na EP slepih in slabovidnih skupaj kar šest kolajn

Drugi športi 4. Jun 202310:23 0 komentarjev
FOTO: Guliverimages.

V Romuniji se je končalo evropsko prvenstvo slepih in slabovidnih kegljačev. Slovenija se domov vrača s kar šestimi kolajnami.

Uvodoma je moška reprezentanca s 3922 podrtimi keglji osvojila zlato v ekipni konkurenci. Prvaki so igrali v postavi Mitja Osolnik, Slavko Muhič, Igor Žagar, Jože Lampe, Sašo Kajtna in Marjan Žalar.

Po uvodnem uspehu v moški ekipni konkurenci je sledil nov evropski naslov: Dvojec Jelka Orban/ašo Kajtna je osvojil 1. mesto v mešanih dvojicah. Piko na i so reprezentanti postavili na zadnji dan tekmovanja. V kombinaciji posamično se je srebra veselila Jelka Orban, v kombinaciji je bil bronast Mitja Osolnik, Sašo Kajtna je osvojil srebrno v posamični konkurenci, zlato pa v kombinaciji.

“Glede na vložek je bilo evropsko prvenstvo zelo uspešno. Od desetih tekmovalcev smo imeli sedem finalistov, od tega smo še v soboto, zadnji dan tekmovanja, osvojili štiri kolajne. Z moško ekipo smo postali evropski prvaki, zlato smo osvojili tudi v tandemu,” je po koncu tekmovanja povedal trener Sašo Kajtna.

Slovenija je nastopila v postavi Miha Oražem, Karmen Vogrič, Slavko Muhič, Mitja Osolnik, Igor Žagar, Jože Lampe, Tomaž Furlan, Marjan Žalar, Marija Fras, Jelka Orban, ekipo je vodil trener Sašo Kajtna.