Ko ima hudič mlade: Po Oblaku ima težave tudi Šeško

Nogomet 4. Jun 20239:33 0 komentarjev
Benjamin Šeško. FOTO: Aleš Fevžer.

Več ali manj je jasno, da se bo morala Slovenija na pomembnih junijskih tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 znajti brez svojega največjega zvezdnika, kapetana Jana Oblaka. Bi lahko zdaj ostala še brez najboljšega strelca Benjamina Šeška?

Benjamina Šeška pri včerajšnji zadnji tekmi v sezoni, avstrijski prvaki so v zadnjem prvenstvenem krogu z 1:1 remizirali proti dunajski Austrii, ni bilo niti na klopi Salzburga. Mladi as slovenskega nogometa je gostovanje na Dunaju izpustil zaradi zdravstvenih težav.

Šeško je rezultatsko nepomembno tekmo preskočil zaradi udarca v mišico, ki ga je prejel pred tednom dni na tekmi proti celovški Austrii, na kateri se je ob zmagi s 3:2 izkazal z golom in asistenco.

To je bil tudi njegov zadnji nastop za Salzburg, od katerega se poslavlja po štirih letih. Letos poleti bo tudi uradno postal najdražji nogometaš v zgodovini slovenskega nogometa, za 24 milijonov evrov se seli v RB Leipzig.

K sreči naj ne bi šlo za nič hujšega

Po naših informacijah se za to, da bi Slovenija po kapetanu Janu Oblaku na junijskih tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti Finski in Danski ostala še brez Šeška, ne gre bati.

K sreči s prvim napadalcem Slovenije ni nič hujšega. Zadnjo klubsko tekmo sezone je izpustil predvsem iz previdnosti. Tudi zaradi tega, da ker ni hotel tvegati poškodbe, saj želi biti za junijski zelo pomembni reprezentančni tekmi povsem nared.

Šeško je že v Sloveniji, z nekaterimi preostalimi nogometaši pa naj bi s pripravami na junijski cikel kvalifikacij, ki so jih Slovenci začeli z dvema zmagama in so trenutno na vrhu kvalifikacijske skupine H, začel v sredo.

V 19 nastopih za Slovenijo je dosegel 6 golov. FOTO: Aleš Fevžer.

V zadnjem letu je postal nosilec Slovenije

To je tudi dan, ko bo selektor Matjaž Kek predstavil seznam nogometašev, na katere bo tokrat računal.

Na njem skorajda zagotovo ne bo kapetana in prvega zvezdnika slovenskega nogometa Oblaka, ki bo moral naslednji reprezentančni tekmi izpustiti zaradi težav z vratom, kar bo za Slovenijo seveda velik udarec.

Še en zelo velik udarec za Slovenijo pa bi bil, če bi ostala tudi brez Šeška. Ta je kljub mladosti v zadnjem letu postal eden od nosilcev reprezentance in glavno orožje v napadu.

Na zadnjih sedmih tekmah Slovenije je zabil pet golov in prispeval še dve asistenci. Prste je imel vmes pri več kot polovici zadetkov, ki jih je v tem času dosegla slovenska reprezentanca (12).