Liga NLB: Mariborčani do zmage v zadnji sekundi!

Drugi športi 23. Apr 202122:36 > 22:39
Rokometni klub Maribor Branik/Facebook/Sven Pušnik
Rokometni klub Maribor Branik/Facebook/Sven Pušnik

Rokometaši mariborskega Branika so v 23. krogu lige NLB doma gostili RD Riko Ribnica, ki je po razburljivi končnici padla z 29:28.

Obračun so bolje začeli gostitelji, ki so hitro povedli z 2:0. Mariborčani so nato hitro zbrali misli in v napadu zaigrali bolj zbrano ter s tremi zaporednimi goli sami povedli s 3:2. V prvem delu sta oba trenerja obžalovala številne napake v obrambi, kar potrjuje visok rezultat. Obe ekipi sta nekajkrat vodili s po dvema goloma prednosti, ob zvoku sirene pa je bilo 16:16.

V drugem polčasu so gostje v 37. minuti povedli za tri gole in imeli tudi napad za +4, a ga zapravili. Vijoličasti so to izkoristili ter se znova hitro vrnili v tekmo. Varovanci Siniše Markote, ki je ekipo vodil proti svoji nekdanji ekipi, so izid poravnali v 50. minuti (24:24) in napovedali napeto končnico. Po izenačenju sta sledili še trije hitri goli Maribora, ki je v zadnje štiri minute tekme vstopil s prednostjo 27:24. Ribnica se ni predala, po minuti odmora na zahtevo Gregorja Cvijiča so se gostje povsem približali (28:27). Pri tem izidu je sicer izredno razigrani kapetan Maribora Tadej Sok zapravil 7-metrovko, kar pa ni bilo usodno. Ranisavljević je v zadnji minuti tekme sicer izid poravnal na 28:28, a so gostje v istem napadu izgubili Mitjo Nosana, ki je ob igri s komolcem prejel rdeči karton. Maribor je v zadnji napad na tekmi zdrvel z dvema igralcema več in po minuti odmora na zahtevo Markote. Do zaključka je najprej prišel Planinšek, ki ga je Bojić zaustavil, žogo pa je ujel Adrian Miličević, ki je v zadnjih sekundah zadel za veliko zmago Maribora.

Prvi junak tekme je bil z 11 goli Tadej Sok, ki je bil izbran tudi za igralca tekme.