Zgodovinski dan za Savinjo

Drugi športi 30. Maj 20247:28 0 komentarjev
Foto: NTZS

Savinja I je tudi v drugi finalni tekmi končnice prve slovenske namiznoteniške lige premagala Maribor in se prvič v svoji zgodovini veselila naslova državnega prvaka. Tako kot minulo soboto v Mariboru je tudi v Lučah zmagala s 4:0. Savinjčani so bili v letošnji sezoni najboljši tudi mladinski kategoriji.

Že tekma dvojic je napovedovala, da bi se varovanci Jake Golavška že po dveh tekmah veselili prvega mesta v 1. SNTL za moške. Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik sta, tako kot pred dnevi v Mariboru, Gregorja Komaca in Tomaža Roudija premagala s 3:1, zadnji četrti niz se je končal na razliko.

Dobro formo pred odhodom na mladinski WTT turnir v Havirov sta Vovk Petrovski in Podobnik potrdila tudi v posamičnih dvobojih. Vovk Petrovski ni oddal niti niza Komacu, Podobnik pa Matevžu Črepnjaku. V najdaljšem dvoboju druge finalne tekme je Domen Hohnjec, ki bo tudi odšel na omenjeni mladinski turnir na Češkem, premagal Roudija, ki je vodil z 2:1 v nizih.

Za Savinjo je to prvi naslov ekipnega članskega državnega prvaka, Maribor, ki je branil lanskoletno lovoriko, je ostal pri enajstih. Tretje mesto je osvojila Mura Sobota, ki je bila najboljša po rednem delu tekmovanja. V polfinalu končnice je morala priznati premoč Savinji I, Mariborčani pa so bili boljši od ekipe ŠD SU.

Nova člana 1. SNTL za moške sta Arrigoni in druga ekipa Savinje.

Izid, finale, druga tekma:

Savinja I – Maribor 4:0
Brin Vovk Petrovski, Miha Podobnik – Gregor Komac, Tomaž Roudi 3:1 (3, -7, 2, 9), Brin Vovk Petrovski – Gregor Komac 3:0 (4, 9, 8), Domen Hohnjec – Tomaž Roudi 3:2 (-5, 5, -9, 7, 9), Miha Podobnik – Matevž Črepnjak 3:0 (8, 7, 8).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!