K Bori in Rogliču pomembna okrepitev iz Ineosa

Kolesarstvo 30. Maj 20247:00 0 komentarjev
Roger Hammond
Foto: Profimedia

Kot so v sporočilu za javnost zapisali pri ekipi Primoža Rogliča Bori Hansgrohe, se bo nemški zasedbi že 1. junija pridružil nov športni direktor. Roger Hammond se k Bavarcem seli iz vrst konkurenčnega Ineosa.

50-letni Roger Hammond je zadnji dve leti kot športni direktor deloval pri ekipi Ineos Grenadiers, s 1. junijem pa bo enako vlogo prevzel pri zasedbi Bore Hansgrohe. S kolesarji in ostalimi člani iz Nemčije bo prvič sodeloval že na dirki po Švici, ki bo letos na sporedu od 9. od 18. junija. Britanec bo še okrepil močno zasedbo športnih direktorjev v moštvu Primoža Rogliča, kjer se bo pridružil Rolfu Aldagu (glavnemu direktorju), Shaneju Archboldu, Bernhardu Eislu, Enricu Gasparottu, Heinrichu Hausslerju, Christianu Pömerju in Patxiju Vili.

“Zelo sem navdušen, da se pridružujem Bori. Užival sem, ko se v zadnjih letih spremljal njihov napredek od majhne kontinentalne ekipe do ene najboljših zasedb v svetovni seriji. Ambicije, ki jih ima Ralph Denk s to ekipo v prihodnosti, so zelo navdušujoče. Veselim se, da bom del tega potovanja,” je ob najavi dejal Hammond.

Njegov prihod pa je pozdravil tudi Aldag, s katerim sta sicer stara znanca: “Poznava se že kar nekaj let. Nekoč sva bila tekmeca na kolesih, nato pa sva kar nekaj sezon skupaj preživela v različnih moštvih. Super je, da se bodo najine poti spet križale. Izjemno cenim Rogerjevo profesionalno pripravo na dirko, zelo močan je tudi pri analizah po dirki. Veselim se, da bo še okrepil našo že zdaj zelo močno ekipo športnih direktorjev.”

Roger Hammond
Hammond še v vlogi kolesarja. Foto: Guliverimage

Primoža Rogliča bomo naslednjič na cesti videli v nedeljo, ko bo z ekipo Bore začel dirko po Dofineji. Ta bo trajala od 2. do 8. junija, največji tekmec Slovenca v Franciji pa bo verjetno Remco Evenepoel.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!