NFL: Začenja se sezona, kot je še ni bilo

Ameriški nogomet 9. Sep 202112:51 > 13:00
REUTERS/USA TODAY Sports
REUTERS/USA TODAY Sports

Tudi novo izvedbo lige NFL, ki se s tekmo Tampa Bay Bucaneers - Dallas Cowboys začenja danes ponoči, si boste lahko ogledali na kanalih televizije Sportklub. Za vas bo tekme spremljala standardna ekipa komentatorjev: Uroš Valant, Zoran Radisavljevič, Robbrt Riffel in Marko Hrastar v tandemu z Rokom Gregoričem.

S tekmo na stadionu Raymond James v Tampi se bo ob 2.20 uri po našem času (prenosom na Sportklubu 2) začela 102. sezona lige NFL.

Največja sprememba od lani je urnik, saj bo tokratna različica lige najbolj priljubljenega športa čez lužo ponudila eno tekmo več. Tako boste lahko uživali v 18 krogih rednega dela, torej vsaka ekipa bo odigrala 17 tekem in imela en teden počitka.

Najdaljša sezona doslej se bo zaključila 13. februarja 2022 s Super Bowlom LVI (56. izvedba finalne tekme med konferencama AFC in NFC) na ultra sodobnem stadionu SoFi v predmestju Los Angelesa, čigar izgradnja je stala skoraj 5 milijard evrov.

Objekt je družno domovanje ekip Los Angeles Rams in Los Angeles Chargers.

Super Bowl NFL
Mike Ehrmann/Getty Images
Stavnice pričakujejo ponovitev lanskega finala

Glede na to, da aktualni prvaki iz Tampe, na čelu z največjim igralcem ameriškega nogometa vseh časov, Tomom Bradyem, moštva niso bistveno spremenil in da je lanski finalist Kansas City okrepil napadalno linijo, je povsem logično sklepati, da omenjeni franšizi v svojih konferencah tudi letos igrata vidno vlogo.

Stavnice kot glavnega favorita za končno zmago vidijo Kansas City (kvota 5.50) s podajalcem Patrickom Mahomesom, takoj za njimi po koeficientih sodeč kotira Tampa (6.80), potem pa so ameriški ponudniki razvrstili Buffalo Bills (11) in Green Bay Packers (13).

Trevor Lawrence, Foto: Guliverimage
Mladina takoj v ogenj

Sezona bo zanimiva že samo zato, ker so se kar tri ekipe odločile, da mladega podajalca – novinca v ligi – že takoj spravijo na igrišče. To so New York Jets (Zach Wilson), New England Patriots (Mac Jones) in Jacksonville Jaguars (Trevor Lawrence), še dve ekipi pa imata takšno situacijo, da bi sveže izbrani “quarterback” z nabora kaj lahko prevzel vajeti že po prvih nekaj tednih sezone: San Francisco 49ers (Trey Lance) in Chicago Bears (Justin Fields).

Ko smo ravno pri mladcih – vsi zgoraj našteti so resni kandidati za naziv naj novinca v ligi, na očesu pa vsekakor imejte še orjaka Atlante, Kylea Pittsa, ki so mu pred naborom letos izmerili največji razpon rok med lovilci lige v zadnjih 30 letih (kar 211 cm!) in tekača Pittsburgha Najeeja Harrisa, ki je menda blestel na pripravljalnem kampu.

Lahko nas veseli dejstvo, da se velika večina moštev v novo sezono podaja brez večjih preglavic s poškodbami glavnih zvezdnikov.

Tako boste recimo ljubitelji ameriškega nogometa lahko uživali v “pošastnih” tekih Derricka Henrya (Tennessee Titans), ujetih žogah z nemogočih položajev DeAndreja Hopkinsa (Arizona Cardinals), ali pa se navdušili, ko bo naj obrambni igralec zadnjih let Aaron Donald (LA Rams) “sploščil” nasprotnikovega podajalca.

Na naši spletni strani vas bomo skušali čim bolj pogosto obveščati o dogajanju v ligi, s prenosi pa torej, kot rečeno, začnemo danes ponoči ob 2.20 uri.

Z vami bo komentatorski duet Rok Gregorič / Marko Hrastar, ki bo na družbenem omrežju Twitter (@RG3SLO) pred vsakim krogom rednega dela napovedoval zmagovalce posameznih srečanj.

Naj se vaša najljubša ekipa odreže čim bolje!

REUTERS/Mark J. Rebilas
REUTERS/Mark J. Rebilas
Komentari

Vaš komentar