Olimpijska šampionka po incidentu: Zlomilo se mi je srce (VIDEO)

Drugi športi 26. Sep 202313:44 1 komentar
Simone Biles, Foto: Profimedia

Tik pred začetkom svetovnega prvenstva v Antwerpnu svet gimnastike znova pretresa škandal. Odzvala se je tudi prva zvezdnica tega športa Simone Biles.

Primer, ki se je resda zgodil že lani, je šele zdaj prišel v javnost in povzročil zgražanje. V preteklih letih so se v gimnastiki zvrstili škandali, ki vključujejo spolne zlorabe in psihično nadlegovanje, v središču zadnje afere pa je rasizem. Da je zgodba še hujša, gre za dogodek, v katerem je bil izpostavljen otrok.

Incident se je zgodil marca lani na tekmovanju Gymstart v Dublinu, ko so vsi otroci po vrsti prejeli kolajne, praznih rok je ostala le temnopolta telovadka. Podeljevalka jo je namreč preskočila in jo pustila brez zasluženega priznanja.

Srce parajoči posnetek je pred dnevi zaokrožil po družbenih omrežjih, ogledalo si ga je na milijone ljudi.

Simone Biles, ena najboljših telovadk, je poskrbela, da je zgodba dobila še večjo publiciteto. “Ko se je pojavil ta video, so me njeni starši kontaktirali. Srce se mi je zlomilo, ko sem videla posnetek. V nobenem športu in kjerkoli drugje ni mesta za rasizem,” je zapisal štirikratni olimpijski prvakinja.

Kmalu zatem je tudi Irska gimnastična zveza podala izjavo, v kateri je potrdila, da je marca 2022 prejela pritožbo staršev deklice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje