Evenepoelov šef zanikal skupni projekt z Rogličevo ekipo

Kolesarstvo 26. Sep 20239:05 0 komentarjev
Patrick Lefevere
Foto: Profimedia

Po nedeljskem razkritju nizozemskega portala Wielerflits, da sta tik pred združitvijo ekipi Jumbo-Visme in Soudal Quick-Stepa, so zdaj pri Global Cycling Network (GCN) uspešno pridobili elektronsko pošto, ki jo je šef Soudala poslal svojim kolesarjem in drugim članom osebja. V njej Patrick Lefevere zanika, da naj bi bil projekt tik pred uresničitvijo.

Kolesarski svet še naprej trese nedeljsko razkritje nizozemskega za kolesarstvo specializiranega portala Wielerflits, po katerem naj bi se moštvi Jumbo-Visme in Soudal Quick-Stepa resno pogovarjali o skupni in združeni prihodnosti. Še več, vse skupaj naj bi bilo le še korak ali dva stran od uresničitve.

Po številnih ugibanjih in mnenjih kolesarskih strokovnjakov, kaj bi to pomenilo za prihodnost obeh ekip, kolesarjev in celotnega športa na splošno, so zdaj pri Global Cycling Newtork (GCN) pridobili elektronsko sporočilo, ki ga je svojim zaposlenim poslal glavni operativec Soudal Quick-Stepa Patrick Lefevere.

“Pišem vam zaradi novic in poročanja, ki ste ga verjetno v teh dneh videli v medijih. Zavedam se, da je to verjetno pri vas povzročilo nekaj negotovosti, za katere se vam opravičujem,” nagovor začne Belgijec.

“V zadnjih mesecih smo opravili veliko pogovorov z različnimi deležniki, nekateri pogovori še trajajo. Odprt sem bil za debate s komurkoli, ki je izrazil pripravljenost, da bi investiral v našo ekipo in nam s tem pomagal, da se izboljšamo. To nikoli ni bila skrivnost,” je nadaljeval šef volčjega krdela, na čelu z aktualnim svetovnim prvakom v kronometru Remcom Evenepoelom.

“V nasprotju z vsemi informacijami v medijih pa trenutno nimamo na mizi nobenega konkretnega projekta ali konkretnih načrtov. Če se bo to spremenilo, vas bom seveda obvestil. Trenutno pa vas prosim, da še naprej izkazujete ekipni duh in združenost, ki že tako ali tako predstavljata našo ekipo. Smo na koncu dolge sezone, a še vedno imamo nekaj ciljev, ki bi leto za naše moštvo naredili še bolj nepozabno,” je zaključil.

Je torej projekt Soudal-Visma ali Visma-Soudal, ki bi lahko vplival tudi na nadaljnjo karierno pot Primoža Rogliča, vendarle dlje od realnosti, kot se je zdelo ob razkritju Wielerflitsa?