Presenetljiva finalista v ligi MLB

Drugi športi 25. Okt 20237:10 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Potem ko so Arizona Diamondbacks šokirali Philadelphia Phillies s 4:2 na šesti tekmi finala nacionalne lige, so se prvič v 22 letih prebili v finale. Tam jih že čakajo Texas Rangers, ki so za veliki finale bejzbolske lige MLB, tako imenovan world series, na odločilni sedmi tekmi ameriške lige z 11:4 izločili prvake Houston Astros.

“Enostavno smo verjeli drug v drugega in v naše fante. Vemo, kaj imamo v tem klubu, in da je to nekaj posebnega. Tako smo igrali vse leto. Da nas je to pripeljalo do world series, je neverjetno,” je dejal novinec v ekipi Diamondbacks Corbin Carroll, ki je prispeval tri ključne točke.

Po Texas Rangers so favorizirano ekipo izločili še Arizona Diamondbacks, tako da se bosta za naslov pomerila dva outsiderja. Ekipi sta se namreč v finale, ki se bo začel v petek v Teksasu, uvrstili prvič, kar se je doslej v ZDA zgodilo le dvakrat.

Po poročanju ameriških medijev je bila stavna kvota za dvoboj Rangers in Diamondbacks pred začetkom sezone kar 1750. Še zanimivost, ekipi sta bili predlani v veliki rezultatski krizi. Texas je imel v sezoni 2021 bilanco 60 zmag in 102 poraza, Arizona pa celo 52-110! Izjemen zasuk pri obeh franšizah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!