Garnbret in Krampl z dvojno zmago pišeta zgodovino

Drugi športi 17. Avg 202217:51 > 18:05
Delite:
Foto: Guliverimages

Janja Garnbret je osvojila še tretje zlato odličje na evropskem prvenstvu v Münchnu, najboljša je bila tudi v kombinaciji. Njen uspeh je dopolnila Mia Krampl, ki je osvojila srebrno kolajno.

Janja Garnbret je po dveh zlatih medaljah na balvanih in v težavnosti osvojila še evropski vrh v kombinaciji omenjenih disciplin.

Drugo mesto je osvojila Mia Krampl, ki je na težavnosti priplezala vse do vrha, osvojila 100 točk in za tri desetinke ugnala Avstrijko Jessico Pilz.

“Počutim se neverjetno. Vedno sem rada prihajala nazaj v München, tu res uživam,” je po zmagi povedala Korošica. O novem formatu kombinacije (brez hitrostnega plezanja) je dodala: “Zagotovo je zame ta format boljši kot tisti v Tokiu.” Zahvalila se je tudi občinstvu na Bavarskem: “Publika je bila celoten teden izvrstna. Zame je bilo danes mentalno težko, zato mi je tudi občinstvo pomagalo do zlata.”

Janja Garnbret je bila edina od osmih finalistk pri vseh štirih finalnih balvanih osvojila vrh smeri, prve tri v prvem poskusu, le v zadnjem je morala v steno dvakrat, za najboljši izkupiček 99,9 točke. Tudi v težavnosti je prišla vse do vrha in zaključila brezhibni dan v Münchnu.

Presenetljivo dobro se je že v balvanski rundi finala odrezala tudi Golničanka Mia Krampl, ki je v kvalifikacijah balvanov na 21. mestu ostala brez polfinala. Po prvem delu je bila tretja z 80,9 točke, v finalu pa je pridobila še eno mesto. Nemka Hannah Meul namreč ni prišla do vrha.

Janja Garnbret je na tem evropskem prvenstvu tako zbrala že tri zlate medalje. Za Mio Krampl je to prvo odličje na tem evropskem prvenstvu, na težavnostni preizkušnji je zasedla četrto mesto.

Komentari

Vaš komentar