Srbskim športnikom prepoved nastopa na olimpijskih igrah

Drugi športi 22. Jan 202419:54 4 komentarji
olimpijske igre, Pariz 2024
Foto: Guliverimage

Mednarodna veslaška zveza je zaradi finančnih dolgov suspendirala Veslaško zvezo Srbije, kar bi pred letošnjimi olimpijskimi igrami v Parizu lahko imelo resne posledice za srbske veslače.

Po pisanju srbskega Sportskega žurnala, je suspenz Mednarodne veslaške zveze (FISA) začel veljati s 1. januarjem 2024, posledično pa srbski veslači poleti ne bodo mogli nastopiti na olimpijskih igrah v Parizu.

Kot razlog za suspenz je FISA navedla visoke finančne dolgove Srbske veslaške zveze (VSS) do njih in različnih dobaviteljev, kar je pripeljalo do nezmožnosti Srbov pri sodelovanju in upravljanju veslaškega športa tako v Srbiji kot v svetu, nezmožnosti financiranja lastnih športnikov na svetovnih veslaških tekmovanjih in olimpijskih ter paraolimpijskih igrah in nenazadnje tudi nezmožnost gostovanja večjega veslaškega tekmovanja.

Na novico so se že odzvali pri VSS in v sporočilu za javnost zagotovili, da si močno prizadevajo za rešitev problema in da je velik del obveznosti do FISA že poravnan, zato naj ne bi bilo bojazni, da bi srbski športniki ostali brez nastopov na mednarodnih tekmovanjih.

“V teku je finančni postopek in plačilo obveznosti za svetovno prvenstvo v veslanju v naši prestolnici, ki se je zaradi administrativnih razlogov zavleklo, kar je samodejno vodilo v začasno prekinitev delovanja naše zveze. Ministrstvo za šport Republike Srbije je odobrilo izplačilo in pospešeno išče rešitev za nastalo težavo, obveznosti pa bodo izpolnjene v najkrajšem možnem času,” so med drugim zapisali pri VSS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje