V Koper prihajata napadalec za milijon evrov in stari znanec

Deni Jurić. Foto: Profimedia

Nogometni prvoligaš iz Kopra bo v kratkem javnosti po naših informacijah predstavil kar dve okrepitvi. Na Bonifiko se vrača Karlo Bručić, iz Dinama prihaja napadalec Deni Jurić.

Po neuspešnem koncu jeseni v FC Koper zima prinaša velike spremembe. Safeta Hadžića je na trenerskem stolčku zamenjal Aleksandar Radosavljević, tudi znotraj kadra pa se dogajajo veliki premiki.

Klub so tako zapustili Ramazan Orazov (Aktobe, Kazahstan), Luka Kambič (Rogaška) in Maks Barišić (Maribor), vrata Bonifike pa so odprli Petar Petriško, Fran Domek (oba Dubrava, Hrvaška), Ahmed Sidibe (Saint Ettiene, Francija) in Tino Blaž Lauš (Hajduk, posoja).

Seznam novincev v Kopru pa se bo v naslednjih dneh še povečal. Po naših informacijah se namreč v slovensko Istro vrača Karlo Bručić. 31-letni bočni branilec je dres kanarčkov že nosil v sezoni 2021/2022, nato ga je nogometna pot vodila v romunski Cluj, zadnje pol sezone je preživel pri hrvaškem prvoligašu Varaždinu.

Karlo Bručić je v sezoni 2021/2022 v Kopru pustil zelo soliden vtis. Foto: Aleš Fevžer

Prihaja napadalec, za katerega je Dinamo plačal milijon evrov

Trener Primorcev Aleksandar Radosavljević pa bo lahko kmalu računal tudi na novega napadalca. To bo dosedanji nogometaš zagrebškega Dinama Deni Jurić. Gre za v Avstraliji rojenega Hrvata, ki se je kalil tudi pri splitskem Hajduku, že leta 2018 pa ga je nogometna pot zanesla v Slovenijo, kjer je pol sezone nosil dres kranjskega Triglava.

V naši prvi ligi večjega vtisa ni pustil, drugače pa je bilo po vrnitvi v domovino, kjer je v sezoni 2020/2021 zablestel v majici Šibenika in na 37 tekmah dosegel 11 zadetkov. Jurić je nase opozoril do te mere, da je na njegova vrata potrkal zagrebški Dinamu, ki je za prestop napadalca leta 2021 odštel okrogel milijon evrov.

Deni Jurić se je v karieri podpisal pod milijonski prestop. Foto: Profimedia

Čeprav je z Zagrebčani igral tudi v izločilnih bojih lige Evropa, se danes 26-letni napadalec pri serijskih hrvaških prvakih nikoli ni prav zares ustalil v udarni enajsterici, Dinamo ga je kasneje posodil Rijeki in hrvaški Gorici. Zdaj bo nekdanji član mlajših selekcij tako Hrvaške kot Avstralije svojo srečo očitno iskal na Bonifiki.