Tržičan je prepričan: Lahko premagam tudi Verstappna

Drugi športi 8. Apr 202418:05 0 komentarjev
Jernej Dovžan
Foto: Epoha/PLAYER 0.0 HEINEKEN

Ljubljana je konec tedna gostila igričarski festival Game Gang Show, ki ga je najbolj zadovoljen zapustil 18-letni Jernej Dovžan iz Tržiča. Ta je bil najboljši voznik igričarske aktivacije Player 0.0 in si prislužil srečanje ter dirkanje na simulatorju s trikratnim svetovnim prvakom formule 1, Nizozemcem Maxom Verstappnom.

Kot so sporočili organizatorji, je Dovžan kot najuspešnejši voznik spletne dirkaške igre dosegel najboljši izid med več kot 15.000 sodelujočimi Slovenkami in Slovenci.

Z Verstappnom se bo pomeril na globalnem finalu kampanje, s katero pivovarska družba Heineken opozarja na problematiko voženj pod vplivom alkohola.

Nagrade tudi za druge

“Obstaja možnost, da premagam Maxa na globalnem finalu, saj je fizika v igri drugačna kot v resničnosti, Max pa v virtualnem svetu nima opravljenih toliko ur kot jaz. Ampak seveda – on je Max Verstappen,” je po zmagi dejal Dovžan, bodoči študent računalništva in informatike, ki je tudi v resnici velik ljubitelj formule 1.

PLAYER 0.0 HEINEKEN
Foto: Epoha/PLAYER 0.0 HEINEKEN

V finale se je sicer uvrstilo enajst voznikov in ena voznica, ki so se v končnem obračunu pomerili še s štirimi najboljšimi vozniki med obiskovalci Game Gang Showa.

Drugouvrščeni si bo konec avgusta s prijateljem ali prijateljico lahko ogledal dirko formule 1 na dirkališču Zandvoort, tretji in četrti najboljši pa sta domov odnesla igričarske nagrade.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!