Bes, odriv in izključitev: v ozadju je družinska tragedija (VIDEO)

Nogomet 8. Apr 202411:12 10 komentarjev
Luka Menalo
Luka Menalo. Foto: Aleš Fevžer

Vroč zaključek sobotne tekme med Muro in Celjem je glede na mirnost dvoboja presenetil marsikoga. Član grofov Luka Menalo pa je imel zelo tehten razlog, da se mu je stemnilo pred očmi. Nogometaša iz Bosne in Hercegovine je v teh dneh doletela družinska tragedija.

Čeprav odnosi med Muro in Celjem v zadnjem času niso ravno rožnati, navijači prekmurskega ponosa grofom zamerijo, da so jim ‘speljali’ kar nekaj nosilcev igre, je bil tokratni dvoboj med moštvoma v Fazaneriji odigran v zelo mirnem vzdušju.

Tako je bilo vse do izdihljajev tekme, ko sta se v prepir in celo fizični obračun zapletla nogometaš Celja Luka Menalo in član Mure Leard Sadriu. Nogometaš iz Bosne in Hercegovine v dresu grofov je pri tem povsem izgubil nadzor nad sabo in nasprotnika spravil na tla, njegovi soigralci in člani strokovnega štaba Celja pa so ga le s težavo zvlekli stran. Novinec v majici moštva s knežjega mesta je bil seveda izključen.

Takole je Menalo v končnici tekme proti Muri povsem izgubil živce

V ozadju je tragična zgodba

Na današnji novinarski konferenci pa so v NK Celje pojasnili ozadje izbruha Luke Menala. Zgodba je zelo tragična, nogometaš je s partnerko v teh dneh doživel veliko tragedijo, Sadriu pa naj bi, sicer ne vedoč za žalostni dogodek, v tem kontekstu nekaj zabrusil nekdanjemu članu Dinama.

“Gledamo nogomet in nogometaše, ki pa niso roboti, so ljudje. Žal to včasih pozabimo. Premalo skrbimo drug za drugega, zato moramo o tem dobro vsi razmisliti. Tudi sindikat je obveščen o tem in bo predstavil svoje stališče. Nogomet mora biti razlog za srečo, praznik. Ampak ne pozabimo, da smo ljudje. Kako bi vi odreagirali v takšni situaciji? Ne vem, to nihče ne ve. Pozabili smo, kaj pomeni spoštovanje, slogan, ki ga zagovarja tudi Uefa,” je na novinarski konferenci razložil predsednik Celja Valerij Kolotilo.

Valerij Kolotilo
Valerij Kolotilo. Foto: Uroš Skaza

“Raje bi videl, da se pogovarjamo o tekmi, ampak zgodilo se je, kar se je zgodilo. Igralci smo za tragedijo zvedeli po tekmi. Vse, kar lahko povem je, da je Luka izjemen fant, pokazal se je kot odlična oseba in nogometaš. Kar se je zgodilo njemu in partnerki … Stojimo mu ob strani. Ni izbral pravega načina, ampak po človeški plati ga razumemo. Ekipa mu stoji ob strani, upam, da bo čim prej pravi Luka, nasmejan in srečen,” je zadevo komentiral še kapetan moštva Denis Popović.

Menalo se je za svoj izbruh opravičil sodnikom in klopi Mure, klub bo razložil zadevo tudi disciplinskemu sodniku NZS.

Svoje stališče o situaciji, predvsem pa o tem, kako skrbeti za duševno zdravje nogometašev, je predstavil tudi predsednik Sindikata profesionalnih nogometašev Slovenije (SPINS) Dejan Stefanović. Slednji je prepričan, da mora okoliščine zveza sprejeti kot olajševalno okoliščino pri izreku kazni Menalu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje