Tudi pri 50-ih pometa z dvakrat mlajšimi tekmeci

Drugi športi 7. Feb 202212:37 > 12:38 0 komentarjev
Kelly Slater
Foto: xErikxKabikxPhotography/xMediaPunchx

Kelly Slater, ameriška surferska legenda, je slavil zmago na prestižnem tekmovanju Billabong Pro Pipeline na Havajih.

Jasno je, da to ne bi bila posebej odmevna novica v državi, v kateri surfanje ni ravno med najbolj popularnimi športi, vendar je zaradi dejstva, da bo Kelly Slater v petek dopolnil 50 let.

Se bo tudi on upokojil, kot 44-letna NFL legenda Tom Brady?

“Bilo bi zanimivo, da se to zgodi v istem tednu. Videli bomo, kaj se bo zgodilo. Razmišljam, ali opravim celo leto za navijače, da se jim zahvalim za podporo,” je dejal Slater in dodal: “V vsakem primeru, kdorkoli se poslovi od surfanja, nadaljuje s surfanjem.

Slater je bil z 20 leti najmlajši svtovni prvak, bil je tudi najstarejši pri 39 letih, a tudi na pragu abrahama še vedno pometa z mlajšimi tekmeci. Na Havajih je za zmago številka 56 na najvišji ravni surfanja v finalu premala Setha Moniza. “V čast mi je bilo surfati proti njemu,” je izjavil 24-letnik.

Slater ne beži od svojih let, hkrati pa dodaja, da mu številne izkušnje še kako pomagajo v boju z valovi in tekmeci.

“Imam skoraj 40 let izkušenj na valovih. Sem v stanju, da izkoristim trenutke, ki sem jih že pređivel, in v tem najdem samozavest. Vseeno je to nepopisna zmaga – celo življenje sem posvečen surfanju in ko pride takšen trenutek, ko se vse poklopi, je ta občutek težko primerjati s čimerkoli,” je dodal Slater, 11-kratni svetovni prvak.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!