V finalu mladinskega SP Kanada in ZDA

Drugi športi 5. Jan 202116:04 > 17:57
Kanada - Rusija
Kanada - Rusija

V finalu hokejskega svetovnega prvenstva za mladince se bosta pomerili reprezentanci Kanade in ZDA. Kanadčani so v polfinalu premagali Ruse s 5:0, Američani pa Fince s 4:3.

DEVON LEVI USTAVIL VSE RUSKE STRELE

Kanada na prvenstvu v Edmontonu velja za favorita, kar je znova dokazala v polfinalu, ko je Rusijo premagala s 5:0 (3:0, 1:0, 1:0). Gostitelji prvenstva so zadeli že v prvi minuti, ko je mrežo zatresel Alex Newhook. V prvi tretjini so Kanadčani prevladovali in še dvakrat matirali vratarja Jaroslava Askarova, ki je v tej sezoni branil nekaj odličnih tekem za SKA. Za 2:0 je zadel Connor McMichael, tretji zadetek pa je dosegel Cole Perfetti. Ko je v 25. minuti zadel Braden Schneider je bila tekma odločena. Rusi so sicer zatresli mrežo v 38. minuti, vendar je video posnetek pokazal, da je bil pred tem prepovedan položaj, minuto kasneje pa je za Kanado Dylan Cozens zapravil kazenski strel. Končnih 5:0 je z zadetkom v prazen gol postavil Cozens.

ZDA DO ZMAGE 76 SEKUND PRED KONCEM

V drugem polfinalu so Američani manj kot devet minut pred koncem vodili s 3:1, vendar so se Finci vrnili v igro. Najprej je zadel Kasper Simontaival, manj kot štiri minute pred koncem pa je izid ob igri z igralcem več izenačil Roni Hirvonen. Ko se je že zdelo, da bosta ekipi igrali podaljšek, pa je minuto in 16 sekund pred koncem zmagoviti zadetek za ZDA dosegel Arthur Kaliyev, ki ga je lani na naboru izbrala ekipa Los Angeles Kings.

Kanada, ki brani naslov, je najuspešnejša država mladinskih svetovnih prvenstev z 18 zlatimi kolajnami, ZDA pa so do zdaj zmagale štirikrat. Ti dve reprezentanci bosta med seboj v finalu igrali petič, Kanada je zmagala enkrat (1997), ZDA pa trikrat (2004, 2010, 2017).

Komentari

Vaš komentar