Stevens ni izpolnil visokih pričakovanj

Drugi športi 22. Jun 202421:23 0 komentarjev
peter john stevens
Foto: Profimedia

Plavalec Peter John Stevens je na evropskem prvenstvu v Beogradu osvojil sedmo mesto na 50 m prsno. Zmagal je Turek Huseyin Emre Sakči, Stevens je za zmagovalcem zaostal 47 stotink.

Dolgoletni plavalec Triglava, ki zdaj trenira v Trstu, se je spogledoval celo z zlatim odličjem, a forma ni enaka kot februarja v Dohi, kjer je zabeležil izid 26,79.

“Dal sem vse od sebe, če bi ponovil Doho, bi bila to lahka zmaga, a ni vse vedno tako, kot si želiš. Enostavno nisem imel enakega občutka kot v ponedeljek. Težko je držati formo sedem dni,” je po tekmi povedal Stevens.

Ta je na prelomu, kako naprej s športno potjo, saj kljub dejstvu, da je bil finalist zadnjih dveh svetovnih prvenstev, nima urejenega statusa in financ. “Mislim, da še nisem dosegel vsega. To meni tudi trener, a sem mu rekel, da se moram preseliti k njemu s psom in ženo, če se zadeve ne spremenijo,” je finančni situacijo dodatno razložil plavalec, ki se bo moral v prihodnjih tednih odločiti, kako naprej.

peter john stevens
Foto: Profimedia

Štafeta tik po odrom

Prav ob koncu programa je nastopila še moško-ženska štafeta 4 x 200 m prosto in naslednikom postavila izziv v obliki slovenskega rekorda 7:37,63, ki je v okrnjeni konkurenci zadostoval za četrto mesto.

Sašo Boškan, Primož Šenica Pavletič, Janja Šegel in Katja Fain so se v končnici celo borili z Nemci in Poljaki za kolajno, na koncu pa bili prekratki. Zmagali so Madžari.

Na 200 m delfin je Katja Fain z 2:14,22 prva rezerva za tekmo na 200 m delfin, svojo uvrstitev pa je na 11. mesto popravila Hana Sekuti, ki je za njo zaostala vsega tri desetinke sekunde.

Katja Fain. FOTO: Aleš Fevžer.

Na 200 m mešano je Anže Ferš Eržen z 2:01,78 še enkrat plaval blizu osebnem rekordu, na koncu pa zasedel 13. mesto.

Na 50 m prsno je Tina Čelik zgrešila finale za desetinko in pol in pristala na 11. mestu, Tara Vovk je bila 15.

Na 200 m delfin se je zmage po pričakovanjih veselil Kristof Milak. Njegova rojakinja Petra Senanszky je dobil igro stotink na 50 m prosto. Na 200 m prsno je od konkurence odstopala Izraelka Anastasia Gorbenko. Poljakinja Adela Piskorska je nova prvakinja na 100 m hrbtno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!