Žiga Lin Hočevar postal svetovni mladinski prvak

Drugi športi 18. Avg 202320:49 0 komentarjev
Žiga Lin Hočevar
Foto: Damiano Benedetto

Slovenski kanuist Žiga Lin Hočevar je na svetovnem mladinskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Krakovu postal svetovni prvak v kanuju. Uspeh je s četrtim mestom med kanuistkami v mladinski konkurenci dopolnila Naja Pinterič, Eva Alina Hočevar pa je bila osma med kajakašicami do 23 let.

Šele šestnajstletni ljubljanski slalomist Hočevar je prišel do doslej največjega uspeha kariere.

“Brez besed sem. Res sem garal za ta uspeh, pritisk je bil izjemno velik. Leta 2018 je moja sestra postala svetovna mladinska prvakinja in enak uspeh sem si želel tudi sam. Moj oče je zmagal leta 1992. Dal sem vse, kar sem imel, da sem dosegel to zmago. Res mi veliko pomeni. Pred mano sta še dve leti, ko bom lahko branil mladinski naslov, a vem, da bo težko. Enkraten občutek je biti svetovni prvak,” je za Kajakaško zvezo Slovenije dejal Hočevar.

Hočevar je bil najboljši že v kvalifikacijah, v današnjem polfinalu je bil drugi, v finalni vožnji pa je tekmece ugnal za več kot tri sekunde. Na drugo mesto se je uvrstil Francoz Martin Cornu, na tretje pa Čeh Martin Kratochvil. V polfinalu sta veslala še Andrej Jeklin in Matej Trojanšek in končala na 21. in 28. mestu.

Zelo blizu še eni uvrstitvi na zmagovalni oder je bila Pinterič, ki je tokrat finale kanuistk mladink končala kot četrta. Medalje so osvojile Nemki Paulina Pirro in Christin Heydenreich ter Čehinja Klara Kneblova. Asja Jug je bila v polfinalu 13., Ema Lampič pa 29.

V dopoldanskem delu tekmovanja je v finalu kajakašic do 23 let veslala Eva Alina Hočevar in se uvrstila na osmo mesto, v polfinalu je veslala še Lea Novak in tekmo končala kot 29. V konkurenci kajakašev do 23 let je bil najboljši slovenski predstavnik Marko Petek, ki je zasedel 19. mesto, Jan Ločnikar pa je bil 24.

V soboto polfinalne in finalne vožnje čakajo kanuiste in kanuistke do 23 let ter kajakašice in kajakaše v mladinski konkurenci.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!