Vstopnice za spektakel leta dosegle rekordne cene

Ameriški nogomet 30. Jan 20249:21 2 komentarja
FOTO: Profimedia

Največji vsakoletni športni dogodek onkraj Atlantika bo prvič potekal v Las Vegasu, v domovanju tamkajšnje ekipe Raiders, na stadionu Allegiant. Cene vstopnic so bile že prej visoko, ob podatku, da bosta v finalu NFL lige igrali ekipi Kansas City Chiefs in San Francosco 49ers pa je vrednost dragocenega papirja še dodatno poskočila.

Las Vegas je kot meka igralništva že sam po sebi ena izmed najbolj priljubljenih destinacij.

Če k temu dodamo še široko navijaško bazo San Francisca na zahodu ZDA in “Taylor Swift efekt”, ki spremlja franšizo Kansas Cityja, je visoka cena vstopnic povsem razumljiva.

Povprečna cena vstopnice za ogled superbowla tako znaša rekordnih 10.752 ameriških dolarjev oziroma 9933 evrov. Sicer je bila vrednost karte za ogled spektakla pred tremi leti v Tampi še nekoliko višja, a takrat si je srečanje zaradi omejitev pandemije ogledalo le 25.000 duš.

Na spletni strani TickPick povprečna cena vstopnice za ogled 58. izvedbe superbowla kotira pri 9815 dolarjih, kar pomeni 70-odstotno povečanje od lanske cene, ko so Chiefs v Arizoni igrali proti ekipi Eagles.

Ko sta se San Francisco in Kansas City v superbowlu merila pred štirimi leti, so se zmage na Hard Rock Stadiumu v Miamiju z izidom 31:20 veselili Chiefs.

Kansas City v zadnjih petih letih igra že četrti superbowl, dvakrat jim je na čelu s podajalcem Patrickom Mahomesom uspelo priti do naslova prvakov.

FOTO: Guliverimage

San Francisco išče šesto zmago, s čimer bi se 49ers po številu šampionskih prstanov izenačili s Pittsburgh Steelers in New England Patriots. Obe navedeni franšizi imata 6 naslovov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje