Clarke: Na Euro se nismo prišli učit, morali bi biti boljši

Euro 14. Jun 202120:40 > 22:20 0 komentarjev
Češki selektor Jaroslav Silhavy (levo) je bil po tekmi bolj zadovoljen od tekmeca Steva Clarka na drugi strani. Foto: Guliverimage

Prvo tekmo ponedeljkovega dne na evropskem nogometnem prvenstvu sta odigrali Škotska in Češka. Čehi so z zmago razžalostili navijače na Hampden Parku v Glasgowu, sami pa naredili velik korak k napredovanju iz skupine, v kateri igrata še Hrvaška in Anglija. Oba selektorja sta zbrala misli po zanimivem obračunu.

“Bila je zelo izenačena tekma, toda Čehi so bili bolj natančni. Nismo izkoristili svojih priložnosti, čeprav so se nam ponudile. To je dobra izkušnja, čeprav se na Euro nismo prišli učit. Videl sem tudi nekaj dobrih stvari, a bi morali biti v prvem polčasu bolj pogumni z žogo. Sploh v prvem delu bi morali biti boljši,” je dejal selektor Škotske Steve Clarke. 

Škotska je nastopila brez poškodovanega Kierana Tierneyja, ob Andyju Robertsonu glavnemu zvezdniku reprezentance. “Upam, da bo pripravljen, ne želim pa imeti prevelikih pričakovanj. Je zelo pomemben člen naše igre, a so ga ostali fantje danes dobro nadomestili. Izbor igralcev je dober, za petek bomo pripravljeni,” je v pogledu na nadaljevanje prvenstva dodal Clarke.

Vaclik je bil ob Schichu prvo ime češke reprezentance. Foto: Guliverimage

Vaclik in Schich junaka Čehov

Češki selektor Jaroslav Silhavy je bil jasno bolj zadovoljen. Hvalil je predvsem predstavo vratarja Tomasa Vaclika. “Odigral je izjemno tekmo. Zelo močno je pripomogel k naši zmagi, zato si zasluži zahvalo z moje strani in tudi s strani ostalih fantov. Svoje pa je dodal tudi Patrik Schich, a od njega smo takih predstav že vajeni.”

Tekma je bila sicer zelo izenačena, a Čehi so bili, sploh v zaključkih akcij, bolj konkrektni. “Odločilni faktor je bil, da smo preživeli začetni pritisk Škotov. Nato smo odigrali dobro ter zadeli uvodni gol. Drugi gol nas je pomiril in naloga je bila zaključena,” je še povedal Silhavy.

Čehe zdaj v petek čaka tekma s Hrvati, Škoti pa bodo na isti dan gostovali igrali z Angleži.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!