Van der Vaart: ‘Španci so obupni, samo podajajo si žogo’

Euro 22. Jun. 202118:23 > 18:41
Delite:
Guliver Images

Nekdanji nogometaš Ajaxa, Hamburger SV, Tottenhama in še nekateri ostalih evropskih klubov, Rafael Van der Vaart, ki je nastopal tudi za nizozemsko reprezentanco, je ostro kritiziral trenutno stanje španske izbrane vrste.

Španci so naravnost obupni. Vse kar počno, je to, da eden drugemu med kazenskima prostoroma brezidejno podajajo žogo, kar je posledica dejstva, da spredaj nimajo nekoga, ki bi lahko s svojo ustvarjalnostjo naredil kaj škode in zanetil iskrico,” je kot analitik v studiu povedal Van der Vaart, ki je dve sezoni igral (beri: sedel) tudi za madridski Real ter bil v zatonu svoje kariere bežno član seviljskega Betisa.

Kar je še huje, nimajo niti igralca, ki bi znal redno zagotavljati tisto pomembno zadnjo podajo v napad,” je VdV odkimaval v studiu nizozemske postaje Ziggo Sport.

Kritike so dosegle tudi španski tabor, na njih je prvi odgovoril vezist in kapetan “furije”, Sergio Busquets. “Če rečeš nekaj takega, je očitno, da si izgubil razsodnost, ali pa iščeš le pozornost, škoda. Če je res to rekel, potem je vse skupaj obžalovanja vredno. Tudi jaz bi lahko povedal marsikaj o kakšnem duelu z njim, a se ne mislim spuščati na ta nivo, saj spoštujem svoje nekdanje tekmece,” je dejal član Barce.

Dodal je, da bodo morali za zmago proti Slovaški on in soigralci vsekakor zaigrati bolje, a bi jim prav prišel tudi kanček sreče. “Imeli smo priložnosti, zapravili tudi enajstmetrovko, le nekoliko bolj udarni moramo biti,” zaključuje vezist.

Španija se lahko z Nizozemsko sreča že v osmini finala, če bi v svoji skupini zasedla tretje mesto.

Komentari

Vaš komentar