David Planko ostaja v moštvu železarjev

Alpska liga 6. Avg 202322:10 0 komentarjev
David Planko
Foto: Aleš Fevžer

Na hokejskih Jesenicah sestavljajo ekipo za prihajajočo sezono alpske lige, v kateri bodo igralci Sija Acronija Jesenic branili lovoriko iz prejšnje sezone. Kot so danes sporočili iz kluba, bo v moštvu ostal tudi izkušeni branilec David Planko.

Planko je član jeseniške zasedbe že zadnji dve sezoni in pol, pred tem je bil tudi pri tradicionalnih jeseniških tekmecih iz Ljubljane. Z obema kluboma je trikrat osvojil alpsko ligo, dvakrat z Olimpijo in enkrat z Jesenicami.

Kot so sporočili iz kluba, bo 30-letnik v ekipi eden starejših in izkušenejših hokejistov z 261 odigranimi tekmami v regionalnem tekmovanju.

“David je izkušen in preverjen igralec, ki pozna naš klub, klub pa pozna njega. V preteklosti je že trikrat osvojil ligo AHL, zato bo zagotovo pravi vzor in opora za mlajši del ekipe. Veseli me, da ostaja del naše ekipe,” je dejal direktor kluba Anže Pogačar.

V zadnjih dneh so na Jesenicah poskrbeli za dva odmevnejša slovenska prestopa, saj sta se vrnila reprezentančni napadalec Tadej Čimžar in vratar Žan Us, nazadnje člana SŽ Olimpije. Podaljšali so tudi sodelovanje z branilcem Žigo Urukalom, v prvo postavo pa dodali še mlada igralca, 16-letnega vratarja Bora Glaviča in 21-letnega branilca Tima Borseta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!