Jesenice v ključnem delu sezone ostale brez napadalca

Alpska liga 31. Jan 202320:261 komentar
Foto: Matias Demšar

Iz hokejskega kluba z Jesenic so sporočili, da Podmežaklo zapušča ruski napadalec Andrej Galuškin. Ta se je železarjem pridružil v začetku oktobra, zdaj pa se vrača v Belorusijo, kjer je igral že v prejšnji sezoni.

Trener Jesenic Gaber Glavič je v ključnem delu sezone – Jesenice so po treh tekmah skupine master alpske lige na prvem mestu, naslednja tekma pa jih čaka v četrtek, ko bodo gostovali pri drugi ekipi Salzburga – ostal brez pomembne moči v napadu.

Klub se je namreč z 22-letnim Rusom Andrejem Galuškinom, ki se je moštvu pridružil v začetku oktobra kot menjava za finskega napadalca Nikija Huovinena, dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe. Hokejist, ki se je ruskim staršem rodil v Mehiki, zaradi česar ima tudi mehiško državljanstvo, se vrača v Belorusijo, kjer je lani igral v zaključku sezone.

Za železarje je Galuškin odigral 21 tekem, na katerih je dosegel 17 točk (8 golov in 9 asistenc), večino časa pa je preživel v prvem napadu v družbi Erica Panceta in Latvijca Rudolfsa Polcsa. Jeseničani bodo, kot so zapisali, poiskali zamenjavo zanj.

Komentari

Vaš komentar