Prihodnje leto v alpski ligi tudi Celje?

Alpska liga 14. Feb 20238:07 0 komentarjev
HK LedX Celje
Foto: HK LedX Celje/Facebook

Medtem ko v slovenskem hokejskem prostoru največ zanimanja vlada za odločitev, ali bodo Jesenice v prihodnji sezoni znova del lige ICE (ta bo znana v nekje v sredini marca), pa so iz Hokejskega kluba Celje sporočili, da so oddali prijavo za nastopanje v alpski ligi v letu 2023/24.

“Z velikim veseljem, ponosom in navdušenjem sporočamo, da je naš klub oddal vlogo za prijavo v alpsko hokejsko ligo za prihodnjo sezono 23/23. Kaj več o vsem skupaj pa v prihodnjih dneh …” so na Facebookovem profilu zapisali pri hokejskem klubu iz knežjega mesta.

Na zapis in besede HK LedX Celje pa so se že odzvali na Hokejski zvezi Slovenije (HZS), kjer odločitev pozdravljajo z odobravanjem.

“Odločitev vodstva celjskega hokejskega kluba predstavlja velik, skoraj tektonski premik v slovenskem hokeju. Nastop HK LedX Celje v alpski ligi ima, kot dolgoročen projekt vodstva kluba, nedvomno pozitiven vpliv na konkurenčnost slovenskega hokeja, saj bo tako okrepil nabor kvalitetnih igralcev v Sloveniji,” je odločitev komentiral predsednik HZS Matjaž Rakovec in izrazil navdušenje, da bo Štajerska ob uspešni izpolnitvi pogojev dobila svojega predstavnika v tem mednarodnem hokejskem tekmovanju.

“Veseli me odločitev kluba. Dolgoročna želja Hokejske zveze Slovenije je ves čas bila, da se poleg Jesenic in v preteklosti tudi Olimpije še kakšen drug slovenski klub priključi AHL. Širitev višjega ranga tekmovanj na Štajersko vidim kot nekaj zelo pozitivnega, saj je bil ta doslej omejen na Ljubljano in Gorenjsko. Verjamem, da bo sodelovanje Celja v omenjenem tekmovanju prispevalo k popularizaciji hokejskega športa v tem delu Slovenije. Želimo si, da bi s tem mladi igralci dobili dobre pogoje za svoj razvoj, ljubitelji hokeja pa možnost spremljanja kvalitetnega hokeja,” pa je zadovoljstvo izrazil generalni sekretar HZS Dejan Kontrec. 

Če bodo Jesenice sprejete v ligo ICE, bi to pomenilo, da v trenutni zasedbi v alpski ligi ne bi bilo nobenega slovenskega predstavnika. Prav zato je prijava Celja, omenja pa se možnost prijave tudi zaloške Slavije, zelo pomembna za nadaljnji razvoj slovenskega hokeja.

Celjani so v letošnji sezoni državnega prvenstva zasedli tretje mesto, v polfinalu so izgubili proti Jesenicam. V začetku februarja so končali redni del v ligi IHL, po katerem so pred končnico v najboljšem položaju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!