Železarji že na pol poti do velikega finala

Jesenice
Foto: Aleš Fevžer

Hokejisti Jesenic so v polfinalni seriji alpske lige prišli še do druge zmage. Po četrtkovem slavju na domačem ledu (3:1) so bili tokrat tudi v gosteh boljši od Rittna, potem ko so v dobrih štirih minutah dosegli vse tri gole (3:0).

Podobno kot v četrtek v Podmežakli so bili železarji tudi tokrat boljši tekmec. A če so pred dvema dnevoma prvi polfinalni obračun alpske lige proti Rittnu v svojo prid odločili šele v zadnjih desetih minutah, je bila naloga v Renonu tokrat opravljena že prej.

Uvodna tretjina je sicer minila v zelo izenačenem ritmu, v katerem pa sta imela glavno besedo predvsem oba vratarja – Hayden Hawkey pri domačih in Antti Karjalainen pri gostih -, tako da se je prvih 20 minut končalo brez zadetkov.

Podobno je kazalo tudi v drugem delu, v katerem pa so imeli Jeseničani terensko premoč. To so v 37. minuti tudi kronali, ko je po lepi samostojni akciji prvi gol v letošnji končnici dosegel Joonas Larinmaa. Domači si niso uspeli povsem opomoči od šoka, ko je bil ob sireni po zmedi pred domačimi vrati natančen še Eric Pance, ki je podvojil vodstvo.

Tudi odhod v garderobo pa Italijanom ni pomagal. Vrsta Gabra Glaviča je po zaslugi Panceta potrebovala le 15 sekund tretje tretjine, da je prišla do nedosegljive prednosti. Še več, to je bil tudi končni rezultat druge tekme v seriji, v kateri so železarji zdaj že na pol poti do uspeha.

Tretje slavje bodo skušali doseči v torek, 28. marca, na Jesenicah, potencialno odločilno četrto zmago pa že v četrtek, 30. marca, znova na Južnem Tirolskem.

Ritten – HDD Sij Acroni Jesenice 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Strelci: 0:1 Larinmaa (Seršen, Blomberg, 37.), 0:2 Pance (Glavič, 40.), 0:3 Pance (Svetina, Polcs, 41.)