Celjani po grenkem zaključku: O tem se nima smisla pogovarjati

Hokej 31. Jan 202418:56 > 18:56 2 komentarja
RST Pellet Celje Gal Koren
Foto: Aleš Fevžer

Zmaga Jesenic na večnem derbiju proti Olimpiji (5:4 po kazenskih strelih), s katerim so si železarji zagotovili mesto v finalu državnega prvenstva, je najbolj razžalostila Celjane. Hokejisti iz knežjega mesta so svojo nalogo proti kranjskemu Triglavu opravili z odliko (4:2), rezultat ljubljanskega obračuna pa je v vrstah rumeno-modrih povzročil veliko razočaranja.

Spomnimo, pred zadnjim krogom drugega dela državnega prvenstva v hokeju na ledu je imela Olimpija že zagotovljen nastop v spomladanskem finalu, medtem ko sta Jesenice in Celje tekmovala za mesto ob Ljubljančanih. Železarji so imeli na lestvici dve točki prednosti pred modro-rumenimi (9:7), zaradi boljše gol razlike pa jim je na večnem derbiju za preboj v finale zadoščala že točka.

Čeprav jim je nasproti stala Olimpija, ki igra v močnejšem regionalnem tekmovanju, so Jeseničani v Tivoliju še v 56. minuti vodili s 4:1. Ljubljančani so sicer v zadnjih petih minutah pokazali pravi obraz in uspeli izsiliti podaljšek, ki pa je zaradi zagotovljene točke osrečil tudi Jesenice. Rdeči so nato tekmo dobili po izvajanju kazenskih strelov (5:4).

Zmaga Celja nad Triglavom (4:2) je bila zato pirova. Kot je v kratkem pogovoru za Sportklub dejal trener na koncu tretjeuvrščene ekipe DP Gal Koren, je bilo prisotnega veliko razočaranja.

“Mi smo svoje naredili. Ekipno smo zelo korektno opravili z drugim delom DP. Zelo sem zadovoljen in ponosen na fante, za to, kar so dosegli. To je vse, kar lahko rečem. Druga zgodba je, da se ni izšlo tako, kot smo si želeli. Ampak sami smo se ‘pripeljali’ v situacijo, da nismo bili odvisni sami od sebe. To je šport, tako je. Razočaranje je bilo kar veliko. Ampak na koncu moramo na stvari pogledati realno in si priznati, da nismo bili odvisni samo od sebe. Moramo se sestaviti in jutri odigrati tekmo, kot je treba,” je ocenil.

Nekdanji hokejist, ki je velik kariere preživel pri ljubljanski Olimpiji, mesto glavnega trenerja v Celju pa je zasedel novembra 2021, ni želel preveč govoriti o razpletu tekme v Tivoliju. Spremljal je rezultat, zaključka tekme pa si ni ogledal prek spletnega prenosa.  “Iskreno, skušam ostati čim dlje od tega. To ni stvar, o kateri se lahko sploh pogovarjamo. Moje mnenje je, da mi prej nismo naredili dovolj, saj bi bili drugače odvisni samo od naše zmage. To je to. Razplet drugih tekem … težko je reči, saj imaš toliko svojih. Vsaka tekma se lahko razplete v katerokoli smer. Skušam ne razmišljati o tem in se obremenjevati s tem, kaj je bilo. Želim ostati stran. Iskreno, zaključka tekme v Ljubljani nisem pogledal, da bi lahko karkoli rekel,” Koren ni želel prilivati olja na ogenj mnenju nekaterih navijačev na spletu, češ da je finale Olimpija-Jesenice veliko bolj vabljiv kot Olimpija-Celje in da se je včerajšnji derbi tudi zato odvil, kot se je.

Gal Koren
Gal Koren. Foto: Aleš Fevžer

Raje se je ozrl proti naslednjim tekmam: Celjani bodo na delu znova jutri, ko bodo v domači dvorani pozdravili drugo ekipo Linza. Pred reprezentančnim premorom naslednji teden pa v soboto v goste prihaja še Merano.

Celje je v kvalifikacijski skupini A, od koder bosta nadaljnji boj za končnico nadaljevali najboljši dve moštvi, trenutno na četrtem mestu, toda zgolj štiri točke za vodilnimi Jesenicami. “Lahko bi imeli še kakšno točko več, če bi se kakšne stvari poklopile. Zaenkrat sem zadovoljen, stvari so v naših rokah. Jutri je za nas spet najbolj pomembna tekma v sezoni, saj z zmago ostanemo v igri za boj za mesto v končnici. Stopiti moramo skupaj, sploh po tem velikem razočaranju pri fantih. Predvsem zato, ker se je vedelo, kako velika priložnost je. Upam, da bomo to izkoristili v našo prid in nas bo le še motiviralo,” je zaključil. 

RST Pellet Celje
Foto: Aleš Fevžer

Lestvica kvalifikacijske skupine A:

1. Jesenice 3 tekme – 10 točk
2. Merano 3 tekme – 9 točk
3. Gardena 3 tekme – 8 točk
4. Celje 4 tekme – 6 točk
5. Linz II – 2 točki

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje