Domačini prizemljili Avstrijce, Nemčija nadigrala Kazahstan

Hokej 17. Maj 202422:47 0 komentarjev
Češka - Avstrija
Foto: Profimedia

Gostitelji Čehi so na svetovnem prvenstvu elitne skupine v hokeju danes v Pragi premagali Avstrijo s 4:0. Najvišjo zmago dneva so dosegli svetovni podprvaki Nemci, ki so Kazahstan odpravili z 8:2. ZDA so novince Poljake odpravile s 4:1, Danska je s 4:3 premagala Britance.

Potem ko je Avstrija na SP najprej skorajda prišla do preobrata s Kanado in nadoknadila pet golov zaostanka ter prišla do podaljška, v četrtek pa nato z golom v zadnji sekundi šokirala še Finsko, še enega presenečenja ni bilo.

Češka je bila danes boljša, Ondrej Kaše v prvi, Dominik Kubalik, Jakub Flek v drugi ter David Tomašek v zadnji tretjini pa so poskrbeli za visoko zmago nad sosedi. Češka zdaj z 12 točkami vodi v svoji skupini A.

Podoben je bil razplet na tekmi v Ostravi, kjer je Poljska pred številnimi svojimi navijači zdržala pol tekme, potem pa so Američani vendarle potrdili status favorita in na koncu slavili s tremi goli. Američani so tretji na lestvici z desetimi točkami, Poljaki imajo na dnu eno.

Nemčija je dosegla tretjo zmago in se pomaknila pod vrh skupine B. Zdaj imajo Nemci devet točk, danes so se proti Kazahstancem najbolj izkazali John Peterka z golom in tremi podajami, Lukas Reichel z dvema goloma in Wojciech Stachowiak s štirimi podajami.

Bolj tesno je bilo na prvi tekmi skupine A, kjer so bili Britanci blizu prve točke, a je bila Danska boljša s 4:3, odločilni gol je dosegel Christian Wejse.

Svetovno prvenstvo elitne divizije v hokeju

Petek, 17. maj:

Skupina A (Praga)
Velika Britanija – Danska 3:4 (2:2, 1:1, 0:1)
Češka – Avstrija 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Skupina B (Ostrava)
Nemčija – Kazahstan 8:2 (2:1, 3:0, 3:1)
Poljska – ZDA 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!