Jeseničani stvari znova postavili na pričakovano mesto

Alpska liga 2. Dec 202121:44 0 komentarjev

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige na domačem ledu prepričljivo z 10:1 (4:0, 4:1, 2:0) premagali Val Gardeno.

Potem ko je vodilna ekipa alpske lige prejšnji teden na dveh zaporednih gostovanjih iztržila dve točki za zmago po podaljšku in poraz, pa je danes stvari spet postavila na pričakovano mesto.

Na tekmi z Val Gardeno so domači hokejisti do vrha napolnili mrežo tekmecev in obenem poskrbeli tudi za doslej najvišjo zmago v sezoni. Z 10:1 so presegli uspeh z 10:2 proti drugi dunajski zasedbi konec septembra, imajo pa še dve zmagi z 8:2.

Val Gardena, sicer šesta v regionalnem tekmovanju, je bilo vsaj približno enakovredna le nekaj uvodnih minut. Goste je načel Patrik Rajsar v osmi minuti, med 14. in 18. pa so nato sledili še goli Eetuja Eloja, Nejca Brusa in Erica Panceta.

Kljub visokemu vodstvu železarji niso popuščali. Jesperi Viikila je hitro povišal na 5:0, potem je gostom uspelo doseči vsaj častni zadetek. Toda ta ni ustavil naleta domačih, razpoloženi Patrik Rajsar je zadel še v 28. in 31. minuti, izid po drugi tretjini 8:1 je v 34. postavil Sašo Rajsar.

Domači strateg Nik Zupančič je ob visokem vodstvu v 36. minuti priložnost med vratnicama namesto prvega vratarja Oscarja Fröberga ponudil še Žigi Kogovšku. Ta gola do konca tekme ni prejel, njegovi soigralci pa so v zadnji tretjini postavili piko na i uspešnemu večeru, zadela sta še Nejc Brus in Jaša Jenko.

Naslednja tekma čaka Jeseničane v soboto, ko bodo spet v Podmežakli igrali s Kitzbühlom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!