Kanada in Švedska s popolnim izkupičkom

Hokej 12. Maj 202423:09 0 komentarjev
Švedska
Foto: Profimedia

Hokejisti so na svetovnem prvenstvu elitne skupine na Češkem danes dokončali tekme 2. kroga. Na vrhu lestvic obeh predtekmovalnih skupin sta s polnim izkupičkom Kanada in Švedska, šest točk imajo tudi Švicarji. Najvišjo zmago so dosegli Finci, ki so z 8:0 premagali Britance. Švedska je s 5:1 premagala Poljsko, Kanada pa z enakim izidom Dansko.

Ne Finska ne Kanada nista imeli težav, da sta upravičili vlogo favorita. Finci so novince med elito Britance odpravili kar z 8:0, tri gole je dosegel Oliver Kapanen. Tudi Kanada je rutinsko odpravila Dansko. Ta je sicer dobila drugo tretjino, a so v preostalih dveh Kanadčani dosegli pet golov, Connor Bedard je bil dvakratni strelec.

V večerni tekmi te skupine sta se pomerili sosedi Avstrija in Švica. V zelo izenačeni tekmi je Avstriji Benjamin Baumgartner v 53. minuti zagotovil še eno izenačenje, a je nato v zadnji ob številni prednosti za Švico zadel Nico Hischier ter tako Švicarjem zagotovil tri točke in trenutno drugo mesto na lestvici.

Na lestvici imata Kanada in Švica po šest točk, Češka pet, Finska pa štiri. Brez so na spodnjem delu Avstrija, Velika Britanija in Norveška.

V skupini B v Ostravi so Slovaki visoko s 6:2 premagali Kazahstance ter tako dosegli prvo zmago. Odločila je že prva tretjina, ko so Slovaki v šestih minutah z goli Martina Pospišila, Martna Faško-Rudaša in Matuša Sukla povedli s 3:0 in vodstvo ohranili do konca.

Latvija, bronasta z lanskega SP, je tudi na drugi tekmi letošnjega zmagala šele po podaljšku. Tokrat je ugnala Francijo s 3:2, potem ko so Francozi vodili v prvi tretjini in izenačili v 57. minuti, je odločilni zadetek dosegel Kaspars Daugavinš le sekundo pred koncem podaljška.

Švedi so v večerni tekmi premagali Poljake, ki so sicer z zadetkom Alana Lyszczarczyka na začetku zadnje tretjine še imeli nekaj upanja pri 1:3, a so Švedi v končnici dvakrat zadeli z igralcem več (Andre Burakovsky, Erik Karlsson) ter dosegli visoko zmago.

Na lestvici imajo vseh šest točk Švedi, Latvija je pri štirih, po tri imajo Slovaki, Američani in Kazahstanci. Na dnu sta s po eno Poljska in Francija.

Svetovno prvenstvo elitne divizije v hokeju

Nedelja 12. maj:

Skupina A (Praga)
Finska – Velika Britanija 8:0 (1:0, 5:0, 2:0)
Danska – Kanada 1:5 (0:2, 1:0, 0:3)
Avstrija – Švica 5:6 (2:1, 2:3, 1:2)

Lestvica:


Skupina B (Ostrava)
Slovaška – Kazahstan 6:2 (3:0, 1:1, 2:1)
Latvija – Francija 3:2 (0:1, 0:0, 2:1; 1:0)
Švedska – Poljska 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Lestvica:


Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!