Kapetan Jesenic po finalnem razočaranju končal kariero

Hokej 15. Mar 202422:37 1 komentar
Gašper Glavič
Foto: Aleš Fevžer

Bolj kot poraz v finalu državnega prvenstva proti Olimpiji je navijače Jesenic presenetila odločitev njihovega kapetana, da pri 26 letih končuje hokejsko kariero. Gašper Glavič je takoj, ko je stopil z ledene ploskve v Podmežakli, pojasnil svojo odločitev.

“Bilo je težko, celo serijo je bilo težko. Sploh zame, ker je bilo to moja zadnja tekma v hokejski karieri. Emocije so res visoke, ne vem, kaj naj še povem,” je s solzami v očeh zbrane novinarje po četrtem finalnem porazu proti Olimpiji (0:2, 0:4 v seriji) presenetil kapetan Jesenic Gašper Glavič.

26-letni krilni napadalec je v zadnjih letih postal sinonim za jeseniško moštvo. Od leta 2021 naprej je opravljal tudi vlogo kapetana. “Telo, glava … Ne morem več. Preveč poškodb, preveč vsega čez sezone. Enostavno mi je zmanjkalo motivacije, žara. Da pa igram na pol, pa nima smisla,” je spregovoril o razlogih.”

“Celotna pot od začetka do konca je bila res lepa. Bili so vzponi in padci. Po tisti super sezoni letos malce drugačna, ampak to ni povod za zaključek. Končalo se je, kot se je. Novim zmagam naproti. Jesenicam želim vse najboljše. Ne glede na to, kaj se zgodi, vsi vemo, kje je moje srce bilo in kje bo vse moje življenje. Upam, da se stvari dvignejo, da se klub spravi na pravo pot,” je še dodal Glavič, nečak glavnega trenerja železarjev Gabra Glaviča. Del članske ekipe iz Podmežakle je bil zadnjih deset let.

Zavrnil je možnost, da bi ostal v klubu v kakšni drugačni vlogi. “100-odstotno se poslavljam, ne samo z ledu, ampak tudi izven njega. Umikam se iz tega okolja. V prihodnosti pa si želim stati zdrav. Doma imam družino. Želim se lepo imeti in biti zdrav. Srečen. To je trenutno na prvem mestu,” pa je povedal o nadaljnjih življenjskih načrtih.

Povsem drugačno razpoloženje je po tekmi seveda vladalo v taboru Olimpije. Med najbolj zadovoljnimi je bil kapetan Žiga Pavlin, ki se je zmajem pridružil pred sezono.

“Hoteli smo v najkrajšem možnem času, v štirih tekmah, pokazati, da smo boljši. Naredili smo načrt, da uspemo v osmih dneh in smo. Čestitke fantom. Ta tekma je bila zagotovo najtežja. Jeseničani so imeli še zadnji poskus, da bi skušali obrniti serijo. Ampak bili smo zelo kompaktni, kar se vidi na rezultatu 0:2. Horak je opravil svoje delo, mi pred njim pa tudi. Ponosen sem na svoje soigralce. Gremo proslavit naslov.”

“Pred sezono nam ni nihče pripisoval kakršnihkoli možnosti, vsi so videli mlado ekipo z malo tujci. Pokazali smo všečen hokej, borbenost, zagnanost. Mi starejši smo usmerjali mlajše fante, ki so dobili veliko priložnosti. To je najbolj pomembno: da slovenski fantje igrajo v ligi ICE, se kalijo in bodo postali res dobri hokejisti. Na tej poti jim želim pomagati. Vemo, da bomo težko zadržali prvega strelca lige (Trevorja Goocha, op. p.), vemo, kakšen je naš proračun. Pri tem ne moremo konkurirati avstrijskim klubom. Imamo pa srce, povezanost, kar je v hokeju zelo pomembno. To smo pokazali že z reprezentanco,” je črto pod sezono potegnil 38-letni izkušeni branilec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje