Beljak prestal šok in zmagoslavno zapušča Ljubljano

Hokej 11. Mar 202222:14 > 23:55 0 komentarjev
Foto: HKO/Sportida / ICEHL

Na drugi tekmi četrtfinala lige ICE je Olimpija pred domačimi navijači izgubila proti Beljaku s 3:4, izid v seriji je zdaj izenačen na 1:1. Pomagalo ni niti rekordno število navijačev na hokejskih tekmah v Sloveniji v zadnjih desetih letih, Ljubljančani pa so kljub vrnitvi po zaostanku dveh golov na koncu igrišče zapuščali sklonjenih glav.

Po desetih letih se je končnica razširjenega avstrijskega prvenstva vrnila v Ljubljano. Pred več kot 3500 navijači v Tivoliju pa Olimpija v odličnem vzdušju ni izkoristila priložnosti, da bi v četrtfinalni seriji proti Beljaku povedla z 2:0. Rezultat v seriji je predvsem po zaslugi Antona Karlssona (ob zmagi s 4:3 je dosegel dva gola) in Scotta Kosmachuka (dosegel je odločilni četrti gol) izenačen na 1:1, naslednja tekma pa bo že v nedeljo v Beljaku.

“Škoda. Pri zadnjem golu takoj po sodniškem metu se je pripetila napaka. Dati moramo glave gor in se čim bolje pripraviti na naslednjo tekmo. Vsi na klopi smo tudi po zaostanku z 1:3 čutili in verjeli, da se lahko vrnemo. To nam je tudi uspelo, po zaslugi v tej končnici zelo učinkovitega power-playa.

To, kar se je zgodilo Collinsu, ni prijetno za nikogar. Vsi smo športniki, nikomur ne privoščimo česa takega. Nadaljevali smo s svojo igro in tudi zadeli.

Iz te tekme moramo izvleči dobre stvari, v nedeljo gremo v Beljak po zmago,” je po tekmi v Tivoliju dejal strelec tretjega gola za Olimpijo Rok Kapel.

Beljak izenačil še pred odmorom

Še pred prvim metom ploščka, ki ga je tokrat simbolno izvedel kapetan nogometne Olimpije Timi Max Elšnik, je bilo med igralci obeh ekip vroče. Nekaj ostrih besed sta si izmenjala predvsem Sebastien Piche in nekdanji ljubljencev ljubljanskega občinstva John Hughes. A to zmajev ni zmedlo, nadaljevali so z odlično igro iz sredine tekme v Beljaku.

Povedli so v četrti minuti, ko so imeli na ledu igralca več. Po hitrem napadu po desni strani je Guillaume Leclerc s podajo v sredino zaposlil Nika Simšiča, ta pa je z izvrstnim strelom pod prečko poskrbel za eksplozijo več kot tri tisočglave množice v Tivoliju. Po golu domačih se je ritem hokeja umiril, strelov na obeh straneh je bilo malo, izdelanih akcij pa prav tako. Beljak je izenačil v zaključku prvega dela, ko je odbitek po strelu Alexandra Rauchenwalda z razdalje pred vrati v mrežo potisnil Brett Fleming. 1:1 je bil tudi izid po uvodnih 20 minutah.

Foto: VSV Kramer/ICEHL

Leclerc držal priključek z gosti

Je bil zato toliko bolj pester začetek druge tretjine. Prva priložnost se je ponudila Olimpiji, ko sta v protinapad dveh proti enemu krenila Simšič in Miha Zajc, a je zadnji proti oddaljenejši vratnici poslal premočno podajo. So bili pa na drugi strani bolj učinkoviti gostje. Po napaki zmajev v nevtralni tretjini se je pred Žanom Usom sam znašel Anton Karlsson in ga z bekhendom tudi zanesljivo premagal.

Isti igralec je bil po najlepši akciji na tekmi strelec tudi gola za 3:1. Jamie Fraser je potegnil po desni strani, podal plošček nazaj do Alexandra Rauchenwalda, ta pa je na drugi strani gola našel Karlssona, ki mu ni bilo težko zadeti prazne mreže. Ko se je že zdelo, da bo Beljak dokončno zlomil zelene, so se ti vrnili v igro. Še drugič so izkoristili številčno premoč, krasen zadetek nad ramo vratarja Tomija Karhunena je dosegel Guillaume Leclerc. Navijači so oživeli, Olimpija pa je dobila moment.

Foto: HKO/Sportida / ICEHL

Do izenačenja je šlo, do zmage ne

Tega so Ljubljančani z izenačenjem kronali v 43. minuti, ko so dosegli še tretji gol ob powerplayju. Po diagonalni podaji Tadeja Čimžarja je z golom na prvo vratnico – vratar Karhunen je slabo posredoval – za 3:3 poskrbel Rok Kapel. Že pred tem je sicer morala posredovati zdravniška služba, ko je po naletu enega od domačih igralcev na ledu obležal Chris Collins in doživel epileptični napad. Ledeno ploskev je po nekaj minutah zapustil na nosilih, a se je nato ob igrišču že pogovarjal s soigralci.

Olimpija je v nadaljevanju sicer igrala bolje od tekmecev, ki se jim je poznalo, da so z mislimi tudi pri Collinsu. A Korošci so kljub temu tik pred koncem močno pritisnili proti vratom Usa, najprej zadeli vratnico, nato pa po dobljenem sodniškem metu dosegli zmagoviti gol. Gol je dosegel Scott Kosmachuk. Domači trener Mitja Šivic je na koncu poskušal še z igralcem več v polju, a brez uspeha.

Foto: HKO/Sportida / ICEHL

Serija, v kateri ekipi igrata na štiri zmage, je zdaj poravnana na 1:1. Naslednja tekma bo v nedeljo v Beljaku, v torek pa se bosta ekipi znova merili v Tivoliju.

Na ostalih tekmah je še do druge zmage proti Znojmu prišel Salzburg, tokrat so bili Avstrijci v gosteh boljši s 3:2. Z zmago s 4:1 v Celovcu pa je rezultat v seriji na 1:1 izenačil Dunaj. Do druge zmage proti Pustertalu pa je prišel tudi Fehervar (6:2).

Liga ICE, četrtfinale, druge tekme

Olimpija – VSV Beljak 3:4 (1:1, 1:2, 1:1) /1:1/

Strelci: 1:0 Simšič (Leclerc, Piche, 4.), 1:1 Flemming (Richter, Rauchenwald, 17.), 1:2 Karlsson (Hughes, Joslin, 24.), 1:3 Karlsson (Rauchenwald, Fraser, 28.), 2:3 Leclerc (Murphy, Piche, 33.), 3:3 Kapel (Čimžar, Robar, 43.), 3:4 Kosmachuk (Schofield, 58.)

Znojmo – Salzburg 2:3 (1:1, 0:0, 1:2) /0:2/

KAC – Dunaj 1:4 (1:1, 0:1, 0:2) /1:1/

Pustertal – Fehervar 2:6 (2:2, 0:1, 0:3) /0:2/

V poševnicah je napisan izid v seriji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!