Olimpija krivuljo vendarle obrnila navzgor

Hokej 27. Nov 202220:08
HKO/Domen Jančič

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 23. kroga lige ICE premagali VSV Beljak s 4:2 (1:1, 2:1, 1:0).

Hokejisti ljubljanske ekipe so že nekaj tednov v krizi, v zadnjem obdobju pa so do danes dobili le dve tekmi od sedmih. V drugem obračunu z Beljačani v tem tednu so vendarle krivuljo obrnili navzgor in se na koncu veselili trdo prigarane zmage.

Beljak je v Tivoliju v vnaprej odigrani tekmi gostoval že pred štirimi dnevi in takrat zmagal s 5:2. Vmes so Ljubljančani po kazenskih strelih izgubili v gosteh z Linzem, danes pa vendarle spet zmagali. Vselej so bili korak pred tekmeci, a so jih ti večji del dvoboja lovili. V prvi tretjini je tako za ljubljansko vodstvo že v šesti minuti poskrbel Gregor Koblar, a na odmor sta ekipi odšli z izenačenim izidom.

HKO/Domen Jančič

Druga tretjina je bila zeleno-bela. Spet so domači poskrbeli za vodstvo, ko je Nik Simšič spretno ugnal gostujočega vratarja Alexandra Schmidta. A še enkrat domačim ni uspelo zadržati minimalnega vodstva, ko pa je kazalo, da bosta tudi po dveh tretjinah ekipi izenačeni, je po protinapadu domači kapetan Žiga Pance pol minute pred drugim odmorom poskrbel za novo vodstvo.

Zadnja tretjina je bila nervozna. Domači so branili minimalno vodstvo, gostje pa iskali novo izenačenje. A vratar Žan Us ni klonil, Ljubljačnani pa so imeli tudi priložnost za gol ob številčni prednosti, pa niso bili uspešni. Drugi “power play” na tekmi so imeli na voljo ob koncu, tako da Beljačani dolgo niso mogli potegniti vratarja iz gola. Domači so sicer v zadnji minuti odigrali precej živčno in z napakami, so se pa ubranili in tri sekunde pred koncem je Pance s strelom na prazna vrata potrdil zmago in že zelo nujne tri točke.

Naslednja tekma bo v petek, ko bo v dvorano Tivoli prišel Pustertal, takrat bodo imeli zeleno-beli prvič po več kot mesecu dni priložnost, da povežejo dve zmagi.

Liga ICE

Pustertal – Pioneers Vorarlberg 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Salzburg – Black Wings Linz 2:6 (2:2, 0:1, 0:3)
KAC Celovec – Asiago 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Graz99ers – Vienna Capitals 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 1:0)
Fehervar – Bolzano 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
SŽ Olimpija – VSV Beljak 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Standings provided by Sofascore

Komentari

Vaš komentar