Olimpija na krilih odličnega Horaka do nove zmage

Hokej 22. Sep 202322:11 1 komentar
SŽ Olimpija
Foto: Werner Krainbucher/ICEHL

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 3. kroga lige ICEHL v Gradcu po podaljšku premagali domačo ekipo Graz99ers s 3:2 (0:0, 1:1, 1:1; 1:0).

Ljubljančani so dobro začeli novo sezono regionalnega tekmovanja. Na prvi domači tekmi so dobili točko z Linzem, potem so v gosteh premagali Vienno, danes pa so v Gradcu slavili po podaljšku za drugo zmago.

Začetek in večji del prve tretjine je bil precej nervozen. Tako na eni kot drugi strani so se vrstile kazni, več so jih imeli pri Gradcu. A niti prednost dveh igralcev gostom ni pomagala, saj niso premagali vratarja Larsa Voldna. Novo priložnost ob igri 5-3 so imeli zeleno-beli spet ob koncu tretjine, a se je graška zasedba tudi takrat ubranila. Še več, ob nepazljivosti Ljubljančanov so domači pobegnili v protinapad, a se je z zanesljivim posredovanjem izkazal vratar Lukaš Horak.

V nadaljevanju je bilo dogajanje na klopi za kaznovane mirnejše, so pa na ledu hokejisti Gradca počasi prevzemali pobudo. A čeprav so si pripravili nekaj zrelih priložnosti, je bil Horak vselej na mestu.

So pa nato udarili gostje. V 32. minuti so izpeljali lepo akcijo, ko je po podajah Nika Simšiča in Marcela Mahkovca zadel Kristjan Čepon. Gol je dal krila gostom, pripravili so si še nekaj priložnosti, najlepšo Mahkovec tri minute pozneje, a iz neposredne bližine ni premagal domačega vratarja.

Minuto in pol pred koncem pa so domači izenačili, nekoliko pokritega Horaka je presenetil Michael Kernberger.

A kljub pritisku domačih, do konca tekme je Horak (sredi zadnje tretjine je dobil tudi plošček pod čelado v glavo, a je tekmo nadaljeval) zbral 42 obramb, gostje niso klonili. Čakali so na svoje priložnosti in eno od teh je šest minut pred koncem izkoristil Simšič. So pa domači hitro odgovorili in izenačili dve minuti zatem, tako da je šla tekma v podaljšek.

V tem pa so imeli zadnjo besedo Ljubljančani: po 75 sekundah je Trevor Gooch natančno podal, William Cullen pa s strelom pod prečko odločil zmagovalca.

Naslednja tekma čaka Ljubljančane že v soboto, ko bodo na domačem ledu gostili Innsbruck.

Ledena Dvorana Merkur, gledalcev 1100, sodniki: Hlavaty, Sternat (glavna), Bärnthaler, Seewald.
Strelci: 0:1 Čepon (Simšič, Mahkovec, 32.), 1:1 Kernberger (Salinitri, 39.), 1:2 Simšič (Kapel, Mahkovec, 54.), 2:2 Matson (Jardeskog, Bouramman, 56.), 2:3 Cullen (Gooch, 62.).
Kazenske minute: Graz99ers 10, SŽ Olimpija 6.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje