Tudi prvi čuvaj mreže ostaja v Ljubljani

Hokej 18. Maj 202216:47 0 komentarjev
Žan Us
Žan Us se poslavlja od Olimpije. Foto: Aleš Fevžer

Iz hokejskega kluba SŽ Olimpija so sporočili, da bo v prihodnji sezoni med vratnicama ponovno stal Žan Us. V pretekli sezoni je v ligi ICE kar štirikrat mrežo ohranil nedotaknjeno. Že včeraj sta pogodbi podaljšala kapetan Žiga Pance in Nik Simšič. Poleg tega se liga ICE še dodatno širi, kot osmo avstrijsko moštvo bo v ligi nastopala ekipa Vorarlberga.

Žan Us je v pretekli sezoni nastopil na 27 tekmah rednega dela lige ICE in ubranil nekaj več kot 90 odstotkov vseh strelov. Poleg tega je zbral tudi šest nastopov v končnici, Olimpija pa je izpadla proti ekipi VSV iz Beljaka.

Svojo igralsko pot je začel pri mladinskih selekcijah kranjskega Triglava, nato ga je pot vodila tudi na Češko, kjer je branil za Orle iz Znojma. Sledila je vrnitev v Slovenijo, kjer je ponovno nastopal tako za domači Triglav, kot tudi za oba največja slovenska kluba – Jesenice in Olimpijo.

Liga ICE se dodatno širi

Vloga ekipa Vorarlberg za nastope v ligi ICE je bila odobrena in tako bo v razširjenem avstrijskem državnem prvenstvu nastopalo osem ekip iz Avstrije. Sedaj mora ekipa iz Predarlske do 27. maja izpolniti vse zahteve lige, da bodo lahko tudi dokončno nastopali v prihajajoči sezoni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!