Za zgodovino: St. Louisu prvi Stanleyev pokal!

Liga NHL 13. Jun 20194:44 > 4:45
Rich Gagnon, Getty images

Hokejisti St. Louisa so postali novi prvaki lige NHL. Po današnji zmagi nad Bostonom s 4:1 so se veselili skupne zmage s 4:3 in prvega Stanleyevega pokala v njihovi zgodovini.

Ekipa St. Louisa je osvojila prvi Stanleyev pokal v zgodovini in to 52. let po ustanovitvi. Hkrati pa jim je letos uspelo nekaj neverjetnega, postali so namreč prvi, ki so bili še januarja prikovani na dno lige NHL, po zmagi na sedmi tekmi finala pa so visoko v zrak dvignili lovoriko za najboljšega.

Največ uspeh v klubski zgodovini so spisali danes, ko so na odločilni sedmi tekmi v gosteh premagali Boston Bruinse s 4:1.

Gostje so v zaključku prve tretjine prišli do dveh zadetkov, uspešna sta bila Ryan OReilly in Alex Pietrangelo. V drugi tretjini gledalci zadetkov niso videli.

So pa zato hokejisti St. Louisa v zadnji tretjini še podvojili svojo prednost preko Braydena Schenna in Zacharya Sanforda. Dobre štiri minute pred koncem je bilo tako konec upanja za Boston, ki je sicer dve minuti pred koncem dosegel tolažilni zadetek za končnih 4:1.

Nagrado ConnSmythe za najkoristnejšega igralca finala je prejel O’Reilly, ki je zadel na štirih zaporednih tekmah.