Anžetu Kopitarju se ne obeta nič dobrega

Hokej 19. Apr 202413:00 0 komentarjev
Anže Kopitar
Foto: Profimedia

Hokejisti Los Angeles Kings so po zmagi nad Chicagom (5:4) potrdili tretje mesto v pacifiški diviziji, kar jim za tekmeca v končnici namenja dvoboj s starim znancem Edmontonom Oilers.

Kralji so se na zadnji tekmi rednega dela lige NHL udarili s Chicagom Blackhaws in se rešili šele po podaljšku. Z novo zmago, ki jim jo je v šesti sekundi podaljška priboril Adrian Kempe, so potrdili tretje mesto v pacifiški diviziji in dobili tekmeca v končnici, ki sliši na ime Edmontom Oilers.

Z Naftarji se bodo Kralji v končnici pomerili še desetič. Kar sedemkrat so izločilno serijo z dvignjeno glavo zapustili hokejisti Edmonton, le dvakrat Kingsi. Še bolj zgovoren podatek pa je, da so Naftarfji na zadnji petih dvobojih v končnici vselej izločili ekipo Anžeta Kopitarja.

Kralji dobili le eno letošnjo medsebojno tekmo

Kralji in Naftarji so se v tej sezoni pomerili štirikrat. Trikrat je zmagal Edmonton, le enkrat pa LA Kings, ki so domačin februarski obračun dobili s 4:0. Blestel je mladi, kanadski napadalec Quinton Byfield, ki je dosegel dva zadetka in dodal še podajo. Pod podajo se je za končnih 4:0 se je podpisal tudi slovenski hokejski zvezdnik, ki si Edmontona ni želel za tekmeca, slednji bo imel tudi prednost domačega ledu.

Zastrašujoče napadalne sile Edmontona

Gonilna sila Naftarjev je zvezdniške napadalne sile, kot so Connor McDavid, ki velja za enega najboljših v ligi NHL, Leon Draisaitl in Zach Hyman. McDavid je redni del zaključil s 132 točkami. Dosegel je 32 zadetkov in dodal kar 100 podaj. Preko sto točk je vknjižil tudi nemški hokejist Draisaitl z 41 zadetki in 65 asistencami, Hyman pa jih je dodal 77, od tega kar 54 zadetkov, največ do zdaj v njegovi karieri.

Velik orožje v napadu predstavlja tudi branilec Evan Bouchard. Kanadčan je dosegel 18 zadetkov in dodal še 64 podaj, ne smemo pa pozabiti nit na odličnega Ryana Nugenta-Hopkinsa in Evanderja Kana, ki ima nekaj težav s poškodbo.

Foto: Profimedia

Kaj pa Kralji? Tukaj nihče ne izstopa. Največ točk je dosegel Kempe. Šved je redni del te sezone zaključil z 28 zadetki in 47 podajami. Kevin Fiala je dosegel zadetek več in 44 podaj, tretji najučinkovitejši pa je kapetan Kopitar s 26 zadetkih in 44 podajami.

Prva tekma končnice med LA Kings in Edmontonom bo v noči na torek ob 4.00 uri zjutraj po slovenskem času. Druga bo dva dni kasneje prav tako v Edmontonu, nato pa se bo serija preselila v Los Angeles.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!