Najboljša slovenska borka preživljala pekel: Bilo je kot v zaporu

SK Fight 17. Apr 202416:30 0 komentarjev
Monika Kučinič
Foto: Monika Kučinič/Instagram

Najboljša slovenska MMA borka Monika Kučinič je pred sobotnim spektaklom v Tivoliju Brave CF 81 v pogovoru za Sportskeeda.com razkrila, da je po težkem obdobju ponovno prevzela nadzor nad svojim življenjem.

Kaj se je zgodilo? V zadnjih tednih se je razšla z dolgoletnim trenerjem, pod vodstvom katerega se je zaradi številnih manipulacij počutila kot ujetnica.

“Veliko ljudi tega ne ve, a v zadnjih nekaj tednih sem se borila za svojo svobodo. Obsesivno vedenje mojega trenerja me ni le okužilo, ampak mi je vzelo tudi leta kariere. Nadzoroval je vse, kar sem počela. Od hrane, ki sem jo jedla, do oblačil, ki sem jih oblekla,” je za Sportskeeda.com odprla dušo Monika Kučinič, ki jo borilni svet pozna pod vzdevkom slovenski Pitbull.

Zdaj že nekdanji trener je nadzoroval tudi njene treninge in ji govoril, s kom lahko trenira in s kom ne. “S tem sem zapravila veliko priložnosti, da bi trenirala z nadarjenimi borci in borkami. Nobene besede nisem imela. Bil je zelo manipulativen. Zelo dolgo sem potrebovala, da sem ugotovila, da gleda le na svoje interese in ne moje. Vrsto let sem se počutila kot zaporu.”

V soboto nov začetek

Borka s Senovega, ki je na januarskem VFN 8 po zmagi nad Aldino Seferović potrdila status slovenske številke 1, se bo prvič po razhodu s starim trenerjem ta konec tedna v Tivoliju merila na Brave CF, ki ga ta bahrajnska organizacija organizira v sodelovanju z WFC Zlatka Mahića.

“Priložnost, da se borim na tem dogodku, mi je dala moč, da se rešim iz te težke situacije. Priložnost sem izkoristila. Hvala Zlatku Mahiću za vso podporo in skrb, prav tako sem hvaležna Brave CF za priložnost in slovenski zvezi,” se je zahvalila izkušena slovenska borka.

Monika Kučinič
Foto: Monika Kučinič/Instagram

Našla novo okolje, zdaj trenira kot profesionalka

Monika Kučinič bo v Tivoliju ena izmed štirih slovenskih borcev, ki bodo v soboto zastopali slovenske barve. Poleg nje bo na delu tudi David Forster, Haris Aksalić in Domen Drnovšek. Pitbullka z omenjenimi fanti tudi trenira v Double B Gymu.

“Prvič v karieri treniram kot prava profesionalka. Imam kakovosten sparing in trenerje. Hvala Double B Gymu, da so me vzeli pod svoje okrilje,” je še povedala Monika in obljubila, da bo v prihodnosti z javnostjo delila še več podrobnosti, a trenutno je njen fokus le pri gruzijski oviri, ki sliši na ime Sofia Bagišvili, ki ima na svojem računu 10 zmag in štiri poraze.

Monika Kučinič
Foto: WFC.si

“Pomembno je le to, da v soboto dvignem roke. Po dvoboju bo več časa, da povem več, a trenutno imam v mislih le eno misel. Nikomur ne želim, da bi šel skozi to, kar sem šla jaz. Nihče si ne zaslužiti biti ujetnik, a ponovno dobivam oblast nad svojim življenjem in lastno kariero. Svetu želim pokazati, kdo v resnici sem. Ne le zase, ampak za vse ženske v borilnem svetu,” je še povedala večkratna svetovna prvakinja v K1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!