Udarec Hrvata nočna mora za Furyja?

SK Fight 19. Apr 202410:48 0 komentarjev
Tyson Fury
Foto: AP Photo/Ian Walton

Še manj kot mesec dni nas loči do epskega spopada Tysona Furyja in Oleksandra Usika za naslov absolutnega kralja težke kategorije, še vedno pa se največ piše in govori o poškodbi Britanca, katere "avtor" je Hrvat Agron Smakići.

Če bi se vse razpletlo po načrtih, bi do borbe med Tysonom Furyjem in Oleksandrom Usikom moralo priti že 17. februarja, toda poškodba Britanca, ki jo je staknil na sparingu z Agronom Smakićijem, je nekoliko spremenila načrte. The Gypsy King je moral namreč zaradi neugodne ureznine nad desnim očesom samo dva tedna pred borbo slednjo odpovedati.

Čeprav v taboru Furyja zagotavljajo, da poškodba v nobenem primeru ne bo vplivala na predstavo Furyja v Savdski Arabiji, številni dvomijo o njihovih besedah. Med njimi je tudi Sammy Morris, strokovnjakinja za poškodbe v športnem svetu in tudi boksu, ki meni, da je nemalo možnosti, da se svetovnemu prvaku po verziji WBC ureznina med borbo znova odpre. Ne nazadnje je Fury podobno ureznino na dveh mestih dobil že leta 2019 med borbo proti Ottu Wallinu.

“Če se je to enkrat že zgodilo, ureznina pa se je po petih letih znova odprla na istem mestu, potem to pomeni, da ni bila zaceljena pravilno. Sedaj je to mesto dvakratne ureznine,” meni Morris in dodaja: “To se je zgodilo dvakrat na istem mestu, kar samo dokazuje, da niti po petih letih poškodba ni dobro zarasla. Tudi če se v ring vrne po sto dneh, kar je osnovno priporočilo, ker verjameta, da je poškodba zaceljena, Fury tvega, da se ureznina znova odpre med dvobojem z Usikom.”

Morris ni presenetila, ko je opozorila, da bi nova poškodba na istem mestu vplivala tako na Furyjevo izvedbo v obračunu proti Ukrajincu kot tudi na njegovo dolgoročno prihodnost v ringu.

“Koža z leti izgublja elastičnost in kolagen izpod nje, tako da se veliko lažje porežete. Fury ima 35 let in brez dvoma potrebuje dvakrat več časa, da se mu poškodba zaceli, kot nekomu pri 20 letih. Če se mu bo ureznina odprla, bi utegnil imeti težave,” opozarja Morris in za konec dodaja: “On se tega zaveda in nadejam se, da ne bo delal panike. Verjamem, da bo ščitil svoje oko, saj bo Usik zagotovo to prvo ciljal. Fury običajno roke drži nizko, toda mislim, da ne bo imel takšne taktike proti Usiku. Skrbel bo za dobro obrambo.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!